HVEM ER VI?

Team Island (del af KulturRetur A/S)  samarbejder med et stærkt og kompetent hold af kvinder og mænd, der på hver sin måde bidrager til vores vellykkede rejser. Det fælles for dem er, at de brænder for deres områder og kender det bedre end de fleste. Alle taler dansk, nogle med charmerende accent, andre på en måde, der afslører at de har boet i Danmark gennem nogen tid.

En dygtig rejseleder lægger en masse til en tur, som man aldrig vil kunne læse sig til. Læn dig afslappet tilbage og nyd, at de har styr på det hele, og læn dig lyttende frem i sædet, når de fortæller. Måske bliver du endda udfordret på din viden og holdning – ikke det værste…

Se om Irland og Færøerne nederst på listen

 

K. Torben Rasmussen

Direktør for Team Island og rejseleder.

Torbens kærlighed til Island blev grundlagt i 1970'erne, hvor han gennem 1½ år passede en masse heste, får og køer langt ude på det islandske land. Siden hen blev han halvt etnograf og helt litteraturhistoriker (Aarhus Universitet), højskolelærer og biografdirektør, før han flyttede tilbage til Island. Denne gang for at blive direktør for Nordens hus 1993-98 og bo i Reykjavik sammen med sin familie. Hver sommer siden 1998 har han arrangeret rejser til Island.

Torben er en aktiv foredragsholder med 20-25 foredrag hvert år om islandske emner m.m.

Han er desuden bestyrelsesmedlem i Dansk-Islandsk Samfund. Forfatter til Turen går til Island (Politikens Forlag, seneste udgave 2020) og Naturguide Island (s.m. botaniker Jon Feilberg, Gyldendals Forlag 2019). 

 

Harpa Björnsdóttir

Rejseleder

Harpa er uddannet billedkunstner, og arbejder både som underviser og som rejseleder. Uddannet rejseleder fra Leiðsöguskóli Íslands (Den islandske guideskole). Hun er en trænet vandrer og har færdedes på i nogle vanskelige steder i Island. Hun er særlig god på alle slags kulturelle rejser, via sin uddannelse og fortsatte nære kontakt til kunst- og kulturmiljøet i Island. I 2015 deltog hun med sine værker i en jubilæumsudstilling i anledning af 100 året for islandske kvinders stemmeret og i øvrigt i anledning af at det er 25 år siden, en markant kunstudstilling – kun med værker af kvinder – blev præsenteret i Island, også dengang med værker af Harpa.

Taler meget fint dansk, men mener ikke, at vi kan skrive, at hun taler perfekt dansk. Så siger vi, at hun taler næsten perfekt dansk, inkl. en islandsk betoning.

 

Ása Björk Snorradóttir

Rejseleder

Ása Björk er islandsk og er uddannet rejseleder fra Leiðsöguskóli Íslands (Den islandske guideskole) og bussjöffor. Hun har arbeidet som rejseleder siden 2003.

Hun blev udskrevet fra Den islandske kunst- og kunsthåndværkskole og var kunstlærer i mange år, på forskellige skoletrin.

Hun studerede bl.a. ved Danmarks Lærerhøjskole og Dansk sløjdlærerskole. Siden da har hun glædet sig over at beherske det danske sprog.

Ása Björk har altid rejst meget i sit hjemland, både på vandreture, rideture og i firehjulstrækkere, sommer og vinter. Hun kender Island godt, ikke bare naturen, men ogsaa historien, sagaerne og alle de hemmelige elve- og troldehistorier!

 

Kim Lembek

Rejseleder

Kim har beskæftiget sig med Island de sidste 25 år. Han er cand. mag. i dansk og islandsk fra Københavns og Reykjaviks Universitet og har både undervist islændinge og malket køer i Island. Island og islandsk er nu hans levevej. Gennem undervisning, artikler og foredrag udbreder han kendskabet til islandsk sprog og kultur i Danmark. Desuden har han i en årrække tilrettelagt adskillelige rejser rundt på Island (især rejser i sagaernes fodspor), hvor han også selv har fungeret som rejseleder. Endelig oversætter han moderne og ældre islandsk litteratur og fagbøger til dansk. Kim oversatte hhv. Njals Saga og Sagaen om Grettir den Stærke til den nye store 5-binds udgave, der udkom i 2014.

Tryggvi Felixson

Rejseleder og tilrettelægger

Uddannet økonom, tidligere ansat i ministerier i Island, i det islandske Landvernd (”landbeskyttelse” dvs. naturbeskyttelsesorganisation) og i Nordisk Ministerråd i København som seniorkonsulent med ansvar for miljøbeskyttelse etc. Fra 2019 selvstændig rejseleder / tilrettelægger af grundige ture i Island. Se mere på hjemmesiden https://myuncle.is/

 

IRLAND

Christian Møller

Rejseleder og tilrettelægger

Christian er vores irske rejseleder og tilrettelægger af rejserne i Irland. Han er journalist og fhv. højskoleforstander med et helt arbejdsliv i uddannelsesverdenen bag sig. Gennem mange år har Christian rejst i og interesseret sig for Irland og Nordirland.

Irlands historie og folkelige liv i form af såvel gæliske idrætter, irsk folkemusik som livet på pubberne har en stor plads i Christians hjerte. Han har et godt blik for også de mindre kendte irske attraktioner og en forkærlighed for de stærke naturscenerier.

 

FÆRØERNE

Anders Errboe

Tilrettelægger og rejseleder

Anders er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium, men har altid haft en passion for historie. Som amatørhistoriker har han holdt mange foredrag og har skrevet bøger og artikler i historiske tidsskrifter. Musikerkarrieren førte vidt omkring, især i det nordiske område. Ven- og bekendtskaber fra disse turnéer var udgangspunktet for at lave kulturrejser. Gennem 35 år har han rejst jævnligt til Færøerne og til naboerne i Nordatlanten. Siden er også Balkan og Cuba blevet genstand for hans store interesse. Gennem de seneste ti år har rejselederjobbet langsomt vundet over scenen. Men mikrofonen i bussen har han endnu, og han har mange gode historier at fortælle.

icon AKTUELT

Foredrag kalender

Vore rejseledere er også gode foredragsholdere. Dygtige og erfarne folk. Vil du vide mere om Irland, Færøerne, Grønland eller Balkan, så kontakt os gerne.

Det kan være i forbindelse med planlægningen af en rejse eller blot som et spændende indslag i jeres foredragsprogram

Vil du vide mere om Island, så se her

2021-rejser

Alle vores rejser til Island – og andre lande, findes på team-island.dk


Grupperejser:

Vi er i fuld gang med programmet for 2021. To rejser kan allerede ses på team-island.dk. Ud over dem kommer en tur med fokus på Islands vulkaner og geologi (med en dansk ekspert som rejseleder) og en med fokus på Islands fugle og planter.

Og der kommer to ture på 10 dage – Island rundt inkl. Vestmannaøerne (som 2020-rejsen) og flere andre.

Hold øje med siden, eller kontakt os.


Kør-selv rejser:

Vil du hellere køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv ture til Island. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Foretrækker du at sejle / have din egen bil med, så har vi gode kontakter til Smyril Line.

Kontakt os gerne med dine egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange.


Nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca 4 gange om året med relevante oplysninger om vores destinationer og rejser samt gode tilbud.

Vil du abonnére på KulturReturs nyhedsbrev kan du klikke her.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse sammen? Vi har mange års erfaring med, at arrangere rejser til grupper – efter jeres egne ønsker. Kontakt os og hør om mulighederne...

Gennerelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her og kontakt os ved spørgsmål.

Islændinge De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

icon TEAM-ISLAND

KulturRetur A/S samarbejder med et stærkt og kompetent hold af kvinder og mænd, der på hver sin måde bidrager til vores vellykkede rejser. Det fælles for dem er, at de brænder for deres områder og kender det bedre end de fleste. Alle taler dansk, nogle med charmerende accent, andre på en måde, der afslører at de har boet i Danmark gennem nogen tid.

En dygtig rejseleder lægger en masse til en tur, som man aldrig vil kunne læse sig til. Læn dig afslappet tilbage og nyd, at de har styr på det hele, og læn dig lyttende frem i sædet, når de fortæller. Måske bliver du endda udfordret på din viden og holdning – ikke det værste…

Alle vores rejser til Island – og andre lande ses på team-island.dk Her kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker og få glæde også af et godt socialt sammenhold eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture.

Læs KULTURRETUR og TEAM ISLAND's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Om vore destinationer

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur's rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

Alle vores rejser til Island – og andre lande findes på www.team-island.dk

Vores destinationer

#
Island har altid lokket med fremmedartede naturoplevelser, men det har været lidt dyrt. I dag kan man rejse let og lidt billigere, så hvorfor skulle du nu ikke…
#
Det internationale rejsemagasin, National Geographic Traveler, udnævnte i november 2007 Færøerne som det mest attraktive og mest uspolerede ø-samfund i verden –…
#
Fyldt med fantastiske landskaber præget af barskt og blidt, af grønt og blåt. Med en eventyrlig og farverig historie. Pubber med levende irsk folkemusik og sort…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2 +45 2962 8077

icon 3 www.kulturretur.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked


Captcha kode