Om klimaet og årstiderne

Vejrgudernes tumleplads

Vidste du at:

 • På grund af det uforudsigelige oceanklima veksler vejret konstant mellem overskyet vejr, solstrejf, regnskyl og så solskin igen. Du kan for eksempel opleve kraftig tåge erstattet af solskin i løbet af få minutter.
 • Vejret har stor indflydelse på gennemførelsen af mange begivenheder på Færøerne, da mange aktiviteter er afhængige af vejret. Færingerne har indstillet sig på denne usikkerhed, hvilket i høj grad præger deres mentalitet. Dette er bl.a. årsagen til, at de engelske soldater, der okkuperede Færøerne under Anden Verdenskrig, døbte Færøerne "The Land of Maybe".

Luftens og vandets temperatur

Vidste du at:

 • Luften på Færøerne altid føles ren og bemærkelsesværdigt frisk uanset årstid. Dette er ofte noget af det første, besøgende lægger mærke til.
 • Vejret er varmere på Færøerne, end de fleste forestiller sig for et sted, der ligger så langt nordpå. Temperaturerne om vinteren er meget moderate i betragtning af Færøernes beliggenhed på de høje breddegrader. Havnene på Færøerne fryser f.eks. aldrig til. Snefald forekommer, men sneen er kortlivet.
 • Færøerne ligger midt i den varme Golfstrøm, hvilket er årsag til, at klimaet er så forholdsvis mildt hele året. På grund af Golfstrømmen har Færøerne milde vintre, men til gengæld er somrene kølige.
 • Hvis man regner gennemsnitstemperaturen for hele året, er Færøerne faktisk det varmeste sted i Norden, kun overgået af Danmark. Selv om Færøerne ligger meget længere nordpå end Danmark, er de gennemsnitlige vintertemperaturer i Danmark flere grader lavere end på Færøerne.
 • Den – gennemsnitlige – temperatur på Færøerne spænder fra 3oC om vinteren til 12oC i løbet af sommeren. Men statistikken snyder lidt, fordi temperaturen kan stedvis sagtens være langt højere. Dagtemperaturer kan nemt komme over 20oC i beskyttede, lavtliggende områder, hvor der er læ.
 • Overfladevandet i havet omkring Færøerne falder næsten aldrig til under 8 ° C. Vandmasser flyder i nordøstlig retning fra en gren af Golfstrømmen, der kaldes North Atlantic Water (NAW), mellem Island og Shetlandsøerne, og strømmer dermed forbi på begge sider af Færøerne. Denne vandmasse er relativt varm - 5-11 ° C - og strømmer videre ind i den nordlige del af Nordsøen og Norskehavet. Den når ned til omkring 500 meters dybde.

Regnen

Vidste du at:

 • Vejret slet ikke er så regnfuldt, som folk forestiller sig. Mange tror, at det regner konstant på Færøerne, fordi man siger, at "det regner 280 dage om året". Men dette betyder ikke, at det regner hele dagen alle de 280 dage. Hvis der f.eks. bare falder 0,5 mm regn en dag, regnes den stadig for at være en 'regndag' i statistikken De allerfleste dage falder regnen mest i relativt lette byger – og en stor del af dagen, regner det måske slet ikke.
 • Mængden af nedbør er meget forskellig fra sted til sted, fra kun 823 mm om året i Mykines, den vestligste ø, til 3.261 mm om året i Hvalvík, en landsby placeret mellem bjergene ved sundet mellem de to største øer, Streymoy og Eysturoy.
 • På årsbasis er nedbøren i Tórshavn, hovedstaden, på ca. 1.250 mm årligt, næsten den samme som i Sidney, Australien. Det regner mindre i Tórshavn på årsbasis end i Tokyo, Japan, for eksempel.

Dagslyset

Vidste du at:

 • Fordi øerne er så tæt på polarcirklen, varierer mængden af dagslys meget efter årstiderne.
 • I juni bliver det aldrig mørkt. Efter at solen er gået ned, er der kun et par timers skumring, indtil det dæmrer igen og solen står op.
 • Midt om vinteren er der ingen dage, der er helt mørke, men der er kun omkring fem timers dagslys.
icon AKTUELT

Foredrag kalender

Vore rejseledere er også gode foredragsholdere. Dygtige og erfarne folk. Vil du vide mere om Irland, Færøerne, Grønland eller Balkan, så kontakt os gerne.

Det kan være i forbindelse med planlægningen af en rejse eller blot som et spændende indslag i jeres foredragsprogram

Vil du vide mere om Island, så se her

2021-rejser

Alle vores rejser til Island – og andre lande, findes på team-island.dk


Grupperejser:

Vi er i fuld gang med programmet for 2021. To rejser kan allerede ses på team-island.dk. Ud over dem kommer en tur med fokus på Islands vulkaner og geologi (med en dansk ekspert som rejseleder) og en med fokus på Islands fugle og planter.

Og der kommer to ture på 10 dage – Island rundt inkl. Vestmannaøerne (som 2020-rejsen) og flere andre.

Hold øje med siden, eller kontakt os.


Kør-selv rejser:

Vil du hellere køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv ture til Island. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Foretrækker du at sejle / have din egen bil med, så har vi gode kontakter til Smyril Line.

Kontakt os gerne med dine egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange.


Nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca 4 gange om året med relevante oplysninger om vores destinationer og rejser samt gode tilbud.

Vil du abonnére på KulturReturs nyhedsbrev kan du klikke her.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse sammen? Vi har mange års erfaring med, at arrangere rejser til grupper – efter jeres egne ønsker. Kontakt os og hør om mulighederne...

Gennerelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her og kontakt os ved spørgsmål.

Islændinge De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

icon TEAM-ISLAND

KulturRetur A/S samarbejder med et stærkt og kompetent hold af kvinder og mænd, der på hver sin måde bidrager til vores vellykkede rejser. Det fælles for dem er, at de brænder for deres områder og kender det bedre end de fleste. Alle taler dansk, nogle med charmerende accent, andre på en måde, der afslører at de har boet i Danmark gennem nogen tid.

En dygtig rejseleder lægger en masse til en tur, som man aldrig vil kunne læse sig til. Læn dig afslappet tilbage og nyd, at de har styr på det hele, og læn dig lyttende frem i sædet, når de fortæller. Måske bliver du endda udfordret på din viden og holdning – ikke det værste…

Alle vores rejser til Island – og andre lande ses på team-island.dk Her kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker og få glæde også af et godt socialt sammenhold eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture.

Læs KULTURRETUR og TEAM ISLAND's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Om vore destinationer

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur's rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

Alle vores rejser til Island – og andre lande findes på www.team-island.dk

Vores destinationer

#
Island har altid lokket med fremmedartede naturoplevelser, men det har været lidt dyrt. I dag kan man rejse let og lidt billigere, så hvorfor skulle du nu ikke…
#
Det internationale rejsemagasin, National Geographic Traveler, udnævnte i november 2007 Færøerne som det mest attraktive og mest uspolerede ø-samfund i verden –…
#
Fyldt med fantastiske landskaber præget af barskt og blidt, af grønt og blåt. Med en eventyrlig og farverig historie. Pubber med levende irsk folkemusik og sort…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2 +45 2962 8077

icon 3 www.kulturretur.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked


Captcha kode