Om naturen og landskabet


Fakta og tal om øerne

Vidste du at:

 • Færøerne er 18 øer midt i Nordatlanten, nordvest for Skotland og midtvejs mellem Island og Norge.
 • De 18 øer dækker et areal på lige knap 1.400 km2
 • Den økonomiske havzone rundt om øerne dækker 274.000 km2 og når dybder på over 3000 m. (Til sammenligning dækker Storbritannien et landområde på 243.610 km2).
 • Der er 113 km fra det nordligste til det sydligste punkt og 75 km fra det vestligste til det østligste punkt. (Omtrent det samme som Sjælland).
 • Landets gennemsnitlige højde over havets overflade er 300 m.
 • 111 bjergtoppe rager over 600 m op over havets overflade og 10 er over 800 m høje – 6 af dem ligger på den lille ø, Kunoy.
 • Den højeste top, Slættaratindur på Eysturoy, er 882 m høj.
 • Du aldrig er mere end 5 km fra havet på Færøerne.
 • Der er 1100 km kyststrækning.

Landskabskarakteristika

Vidste du at:

 • Med deres vulkanske oprindelse for omkring 70 mio. år siden består de 18 meget stenede og forrevne klippeøer mest af basalt.
 • Landskabet omtales ofte som "overjordisk". Det er domineret af stejle bjerge, dybe dale, smalle fjorde og sunde. Nogle kalder det "Gran Canyon i Nordatlanten", andre kalder det "The Lord of the Rings Country".
 • Vestkysten er præget af stejle skråninger, forbjerge, fuglefjelde og stensøjler i havet, der om sommeren er fulde af søfugle – bl.a. rugende søpapegøjer, på Færøerne kaldet lunder.
 • Besøgende kan opleve klipper og grotter på bådture overalt på Færøerne.

Verdensrekorder

Vidste du at:

 • Nogle af verdens højeste forbjerge findes på Færøerne. Det nordligste punkt på Færøerne – Enniberg – er med sine 754 m over havets overflade verdens højeste lodrette klippevæg (forbjerg) ud mod havet. Den er derved f.eks. dobbelt så høj som Empire State Building i New York.
 • Ifølge Guinness Book of World Records, har man verdens længste sigt fra Færøerne. Hvis man står på toppen af Slættaratindur, det højeste fjeld på Færøerne (882 m), kan man i klart vejr se helt til toppen af den islandske gletcher, Vatnajökull (2119 m) hele 550 km væk. I GWR står, at det skyldes "lysets bøjning forårsaget af atmosfærisk refraktion".
icon AKTUELT

Foredrag kalender

Vore rejseledere er også gode foredragsholdere. Dygtige og erfarne folk. Vil du vide mere om Irland, Færøerne, Grønland eller Balkan, så kontakt os gerne.

Det kan være i forbindelse med planlægningen af en rejse eller blot som et spændende indslag i jeres foredragsprogram

Vil du vide mere om Island, så se her

2021-rejser

Alle vores rejser til Island – og andre lande, findes på team-island.dk


Grupperejser:

Vi er i fuld gang med programmet for 2021. To rejser kan allerede ses på team-island.dk. Ud over dem kommer en tur med fokus på Islands vulkaner og geologi (med en dansk ekspert som rejseleder) og en med fokus på Islands fugle og planter.

Og der kommer to ture på 10 dage – Island rundt inkl. Vestmannaøerne (som 2020-rejsen) og flere andre.

Hold øje med siden, eller kontakt os.


Kør-selv rejser:

Vil du hellere køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv ture til Island. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Foretrækker du at sejle / have din egen bil med, så har vi gode kontakter til Smyril Line.

Kontakt os gerne med dine egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange.


Nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca 4 gange om året med relevante oplysninger om vores destinationer og rejser samt gode tilbud.

Vil du abonnére på KulturReturs nyhedsbrev kan du klikke her.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse sammen? Vi har mange års erfaring med, at arrangere rejser til grupper – efter jeres egne ønsker. Kontakt os og hør om mulighederne...

Gennerelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her og kontakt os ved spørgsmål.

Islændinge De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

icon TEAM-ISLAND

KulturRetur A/S samarbejder med et stærkt og kompetent hold af kvinder og mænd, der på hver sin måde bidrager til vores vellykkede rejser. Det fælles for dem er, at de brænder for deres områder og kender det bedre end de fleste. Alle taler dansk, nogle med charmerende accent, andre på en måde, der afslører at de har boet i Danmark gennem nogen tid.

En dygtig rejseleder lægger en masse til en tur, som man aldrig vil kunne læse sig til. Læn dig afslappet tilbage og nyd, at de har styr på det hele, og læn dig lyttende frem i sædet, når de fortæller. Måske bliver du endda udfordret på din viden og holdning – ikke det værste…

Alle vores rejser til Island – og andre lande ses på team-island.dk Her kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker og få glæde også af et godt socialt sammenhold eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture.

Læs KULTURRETUR og TEAM ISLAND's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Om vore destinationer

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur's rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

Alle vores rejser til Island – og andre lande findes på www.team-island.dk

Vores destinationer

#
Island har altid lokket med fremmedartede naturoplevelser, men det har været lidt dyrt. I dag kan man rejse let og lidt billigere, så hvorfor skulle du nu ikke…
#
Det internationale rejsemagasin, National Geographic Traveler, udnævnte i november 2007 Færøerne som det mest attraktive og mest uspolerede ø-samfund i verden –…
#
Fyldt med fantastiske landskaber præget af barskt og blidt, af grønt og blåt. Med en eventyrlig og farverig historie. Pubber med levende irsk folkemusik og sort…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2 +45 2962 8077

icon 3 www.kulturretur.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked


Captcha kode