Du vil blive fascineret af dette land – hold da helt ferie!

Island har altid lokket med fremmedartede naturoplevelser, men det har været lidt dyrt. I dag kan man rejse let og lidt billigere, så hvorfor skulle du nu ikke tage på din drømmeferie i Island? Du vil møde en natur så eksotisk og unik, at du risikerer at ville vende tilbage. Den risiko må du være villig til at løbe. Prøv at spadsere på rygende lava fra det nyeste vulkanudbrud eller at bade i Den Blå Lagune med det helsebringende varme vand. Oplev den lille heftige metropol med et rigt kulturliv, som hovedstaden Reykjavik nu er blevet.

Island er et ret stort land med ret få indbyggere: 318.500 islændinge fordelt på 103.000 km² (2½ gange større end Danmark). Der er god plads, især når man tænker på, at Reykjavik rummer mere end halvdelen af befolkningen.

Island er et rigt og moderne velfærdssamfund (også efter de seneste par års økonomiske turbulens), og islændingene er på en gang åbne overfor nutidens teknologiske muligheder og samtidig meget bevidste om slægt og historie. Sagaerne spiller stadig en rolle, ligesom computere og globalisering gør det.

De senere år er faciliteterne for rejsende forbedret ganske betydeligt. Det samme gælder infrastrukturen, og det er let at færdes. Kører man i bil, kan man komme Island rundt på en behagelig måde – selv i helt almindelige og ikke for dyre personbiler. Vil man opleve det mere voldsomme højland eller lave afstikkere til de smukkeste naturperler, så må man leje en jeep. Og det er virkeligt sjovt.

Til overnatning på landet findes en mængde bondegårdshoteller. Der er helårs-hoteller og guesthouses i de fleste byer. Om sommeren bliver en del kostskoler omdannet til hyggelige sommerhoteller. Desuden findes en del campingpladser. De største byer har gode hoteller og hovedstaden rummer egentlig luksus. Her findes også kulturlivets store og små institutioner sammen med det friske handelsliv og nattens festlige muligheder.

Undtager man de helt klassiske steder, som man skal se: Tingvellir (Islands historiske hjerte), Gullfoss (det gyldne vandfald) og Geysir (gejsere), hvor der kan være mange folk, løber man ikke i hælene på store flokke af turister. Langs kysten præger lavlandets frodighed. Store områder med fugtige enge, fyldt med får eller heste og en sand overflødighed af fugle omgiver den rejsende.

Med lange mellemrum kommer man gennem en lille by, altid med et svømmebassin under den frie himmel. Husk badetøjet og prøv det varme vand. Byggestilen i småbyerne er mere præget af robuste nyttebehov end af raffineret og klassisk byggestil. Dog finder man i nogle gamle fiskerbyer langs kysten gode eksempler på bevarede ældre bygninger. Men det er naturoplevelserne uden for småbyerne, der er det mest interessante.

Giv dig selv chancen for at besøge dette spændende land, som vil give dig uforglemmelige oplevelser. Vi hjælper dig gerne, for vi er eksperter i at arrangere de bedste ferierejser i Island. Måske kan vi ikke undgå at lade begejstringen over landet løbe af med os, ind imellem…

icon AKTUELT

Foredrag kalender

Vore rejseledere er også gode foredragsholdere. Dygtige og erfarne folk. Vil du vide mere om Irland, Færøerne, Grønland eller Balkan, så kontakt os gerne.

Det kan være i forbindelse med planlægningen af en rejse eller blot som et spændende indslag i jeres foredragsprogram

Vil du vide mere om Island, så se her

2021-rejser

Alle vores rejser til Island – og andre lande, findes på team-island.dk


Grupperejser:

Vi er i fuld gang med programmet for 2021. To rejser kan allerede ses på team-island.dk. Ud over dem kommer en tur med fokus på Islands vulkaner og geologi (med en dansk ekspert som rejseleder) og en med fokus på Islands fugle og planter.

Og der kommer to ture på 10 dage – Island rundt inkl. Vestmannaøerne (som 2020-rejsen) og flere andre.

Hold øje med siden, eller kontakt os.


Kør-selv rejser:

Vil du hellere køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv ture til Island. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Foretrækker du at sejle / have din egen bil med, så har vi gode kontakter til Smyril Line.

Kontakt os gerne med dine egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange.


Nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca 4 gange om året med relevante oplysninger om vores destinationer og rejser samt gode tilbud.

Vil du abonnére på KulturReturs nyhedsbrev kan du klikke her.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse sammen? Vi har mange års erfaring med, at arrangere rejser til grupper – efter jeres egne ønsker. Kontakt os og hør om mulighederne...

Gennerelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her og kontakt os ved spørgsmål.

Islændinge De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

icon TEAM-ISLAND

KulturRetur A/S samarbejder med et stærkt og kompetent hold af kvinder og mænd, der på hver sin måde bidrager til vores vellykkede rejser. Det fælles for dem er, at de brænder for deres områder og kender det bedre end de fleste. Alle taler dansk, nogle med charmerende accent, andre på en måde, der afslører at de har boet i Danmark gennem nogen tid.

En dygtig rejseleder lægger en masse til en tur, som man aldrig vil kunne læse sig til. Læn dig afslappet tilbage og nyd, at de har styr på det hele, og læn dig lyttende frem i sædet, når de fortæller. Måske bliver du endda udfordret på din viden og holdning – ikke det værste…

Alle vores rejser til Island – og andre lande ses på team-island.dk Her kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker og få glæde også af et godt socialt sammenhold eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture.

Læs KULTURRETUR og TEAM ISLAND's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Om vore destinationer

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur's rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

Alle vores rejser til Island – og andre lande findes på www.team-island.dk

Vores destinationer

#
Island har altid lokket med fremmedartede naturoplevelser, men det har været lidt dyrt. I dag kan man rejse let og lidt billigere, så hvorfor skulle du nu ikke…
#
Det internationale rejsemagasin, National Geographic Traveler, udnævnte i november 2007 Færøerne som det mest attraktive og mest uspolerede ø-samfund i verden –…
#
Fyldt med fantastiske landskaber præget af barskt og blidt, af grønt og blåt. Med en eventyrlig og farverig historie. Pubber med levende irsk folkemusik og sort…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2 +45 2962 8077

icon 3 www.kulturretur.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked


Captcha kode