DE FIRE ÅRSTIDER

Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer farverne og fuglene. Hjejlen er det klassiske forårstegn og når dens melankolske kald høres, er der ingen vej tilbage – en ny sommer nærmer sig. Foråret byder på mange fordele for den rejsende.

Kulturlivets aktiviteter er stadig på sit højeste efter vinterens mange aktiviteter, turisterne endnu ikke så mange og priserne lave – og badevandet er varmt! Er man til det barske, tager man på ture på gletsjerne eller vulkanerne og indkvarterer sig på bondegårde eller hoteller i de små byer. For de fleste vil en tur på denne tid bedst kunne fordeles mellem aktiviteter i byen og på landet – så får man en fantastisk tur, mens det kommende liv spirer og gror.

Sommeren er døgnåben: Solen forsvinder kun et par timer – eller slet ikke, hvis man er helt nordpå i landet. I juni starter det, og i juli og august står landet i fuldt flor. I løbet af ingen tid er det blevet grønt og frodigt. Det indre højland åbnes langsomt for særlige køretøjer og helt særlige oplevelser. De store attraktioner Tingvallasletten, Gullfoss og Geysir summer af liv og internationale tungemål. Kommer man lidt længere væk opdager man, hvor stort landet er, og hvor langt der er mellem folk. Der bor færre end tre personer pr. km², så der er god plads. Naturoplevelserne er den største attraktion, men mulighederne for kulturelle oplevelser udvikles konstant og i højt tempo. Festivaler med klassisk eller elektronisk musik, levendegjorte museer og lokale festivaler er et spændende supplement til aktive vulkaner, lysende gletsjere, fossende vandfald, eksplosive springkilder og varme lavamarker. For ikke at tale om den islandske befolkning, som man skal møde og prøve at forstå. Der er lyst døgnet rundt, så man kan nå meget på kort tid – prøv selv.

Efteråret er tiden for det smukke forfald. Farverne i naturen gløder og lyser, før de igen indgår i forberedelserne til næste sommers opblussen. September og oktober markerer overgangen, og et besøg i Island på denne tid er en god idé. Man kan stadig færdes overalt, selv om det indre højland langsomt lukkes og kræver mere end almindelige småbiler. Til gengæld kan man have glæde af det barske som en kontrast til det milde Danmark. På bjergene skaber sneen efterhånden hvide kalotter, og smukkere kan det næsten ikke blive. Sommerhotellerne lukker, men bondegårdene, pensionaterne og hotellerne i de større byer er åbne. Og der er god plads til et telt. Kulturlivets puls er stigende. Undersøg da, hvorfor det islandske kulturliv er så vidt berømt – uanset om man taler om moderne musik, billedkunst eller det hektiske natteliv!

Vinteren bliver et mere og mere populært rejsetidspunkt. Lyset er helt særligt, når sneen dækker det store land. Det er smukt. Og sneen har mange andre kvaliteter: Man kan vandre i den, køre i superjeeps eller snescooter på den eller færdes stille og roligt på langrendsski i sit eget tempo. Man kan sagtens komme på landet om vinteren. Egnede biler og overnatningsmuligheder findes.

Nordlyset er et særligt kapitel: Gennem hele vinteren ses det ofte svæve højt oppe i atmosfæren, som et smukt og flagrende grønligt, blåligt eller hvidligt gardin. Kulturlivet blomstrer og hovedstaden summer, ikke mindst om natten. Og tænk lige på, hvor eksotisk det må være at bade i 30-40 grader varmt vand under den frie himmel, mens det fryser fire-fem grader, og sneen daler ned i håret og stjernerne lyser. Nytårsaften i Reykjavik er noget helt specielt: Fyrværkeri i nærmest vulgært omfang og store bål langs kysten, hvor folk samles, snakker og ønsker hinanden godt nytår, gør aftenen uforglemmelig.

Længes man efter en rigtig vinter som i barndommen, så genfinder man den i Island – og får oven i købet en masse andet med.

Husk endelig, at man bader året rundt i Island. De varme kilder forsyner små huller i moser, rislende bække, byernes store anlæg og Den Blå Lagune med dejligt varmt vand. De små huller og de varme bække er gratis, byernes anlæg meget billige og Den Blå Lagune dyr; oplevelsen og nydelsen har samme værdi over det hele. Nyd det.

icon AKTUELT

Foredrag kalender

Vore rejseledere er også gode foredragsholdere. Dygtige og erfarne folk. Vil du vide mere om Irland, Færøerne, Grønland eller Balkan, så kontakt os gerne.

Det kan være i forbindelse med planlægningen af en rejse eller blot som et spændende indslag i jeres foredragsprogram

Vil du vide mere om Island, så se her

2021-rejser

Alle vores rejser til Island – og andre lande, findes på team-island.dk


Grupperejser:

Vi er i fuld gang med programmet for 2021. To rejser kan allerede ses på team-island.dk. Ud over dem kommer en tur med fokus på Islands vulkaner og geologi (med en dansk ekspert som rejseleder) og en med fokus på Islands fugle og planter.

Og der kommer to ture på 10 dage – Island rundt inkl. Vestmannaøerne (som 2020-rejsen) og flere andre.

Hold øje med siden, eller kontakt os.


Kør-selv rejser:

Vil du hellere køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv ture til Island. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Foretrækker du at sejle / have din egen bil med, så har vi gode kontakter til Smyril Line.

Kontakt os gerne med dine egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange.


Nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca 4 gange om året med relevante oplysninger om vores destinationer og rejser samt gode tilbud.

Vil du abonnére på KulturReturs nyhedsbrev kan du klikke her.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse sammen? Vi har mange års erfaring med, at arrangere rejser til grupper – efter jeres egne ønsker. Kontakt os og hør om mulighederne...

Gennerelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her og kontakt os ved spørgsmål.

Islændinge De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

icon TEAM-ISLAND

KulturRetur A/S samarbejder med et stærkt og kompetent hold af kvinder og mænd, der på hver sin måde bidrager til vores vellykkede rejser. Det fælles for dem er, at de brænder for deres områder og kender det bedre end de fleste. Alle taler dansk, nogle med charmerende accent, andre på en måde, der afslører at de har boet i Danmark gennem nogen tid.

En dygtig rejseleder lægger en masse til en tur, som man aldrig vil kunne læse sig til. Læn dig afslappet tilbage og nyd, at de har styr på det hele, og læn dig lyttende frem i sædet, når de fortæller. Måske bliver du endda udfordret på din viden og holdning – ikke det værste…

Alle vores rejser til Island – og andre lande ses på team-island.dk Her kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker og få glæde også af et godt socialt sammenhold eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture.

Læs KULTURRETUR og TEAM ISLAND's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Om vore destinationer

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur's rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

Alle vores rejser til Island – og andre lande findes på www.team-island.dk

Vores destinationer

#
Island har altid lokket med fremmedartede naturoplevelser, men det har været lidt dyrt. I dag kan man rejse let og lidt billigere, så hvorfor skulle du nu ikke…
#
Det internationale rejsemagasin, National Geographic Traveler, udnævnte i november 2007 Færøerne som det mest attraktive og mest uspolerede ø-samfund i verden –…
#
Fyldt med fantastiske landskaber præget af barskt og blidt, af grønt og blåt. Med en eventyrlig og farverig historie. Pubber med levende irsk folkemusik og sort…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2 +45 2962 8077

icon 3 www.kulturretur.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked


Captcha kode