KULTURLIVET

Den klassiske og den moderne kultur.

Et lands hovedstad rummer altid det mest raffinerede, et land kan tilbyde. Uanset dens begrænsede størrelse, gælder det naturligvis også for Reykjavik.

Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer, gallerier, orkestre og natteliv, foruden et rigt handelsliv. Faktisk er byen så interessant, at flere af verdens helt store musiknavne jævnligt lægger vejen forbi og producerer musik eller videopromotions. Björk har betydet enormt meget, og flere og flere kender også Sigur Rós og Múm og Ské – alle bands med international gennemslagskraft.

På de kunstneriske scener – billedkunst, litteratur, musik, kunst og design – mærker man de tætte forbindelser til verdens metropoler. Det er karakteristisk for den islandske mentalitet at være åben over for verden og dens indtryk. Det medfører, at de nye globale tendenser hurtigt slår igennem – og det betyder, at man som fremmed føler sig velkommen.

Den islandske bygningskunst imponerer mere ved sin ustyrlige og pågående dynamik, end gennem højt raffinement og lækker finish. Men kigger man lidt bedre efter, vil man finde fine funktionalistiske huse og bykvarterer, opdage smuk modernistisk arkitektur, ikke mindst Rådhuset og Højesteret, og man vil se en byudvikling langs havnefronten, som er præget af vellykkede højhuse. I maj 2011 åbnede hovedstadens store nye koncerthus Harpa, som er skabt af den danske arkitekt Henning Larsen i samarbejde med billedkunstneren Olafur Eliasson.

Gå en tur i den indre by. Besøg kunstmuseerne eller gallerierne. De mest eksperimenterende steder pt. er Kling og Bang, Nýlistasafn og Galleri I8.

Kulturhuset Nordens hus er et særligt kapitel; Huset viser udstillinger og indeholder et smukt bibliotek med nordiske aviser og bøger samt gratis adgang til internet. Og så findes restaurant Dill, som, ud over og den smukke udsigt mod centrum, byder på det bedste fra det nye nordiske køkken – dyrt, men alle pengene værd.

Se på bøger og drik kaffe i boghandlerne eller i de mange kaffehuse eller se på de flotte islandske håndskrifter i Kulturhuset. Håndskrifterne er den vigtigste del af den islandske kulturarv og er kunstnerisk helt på højde med den bedste europæiske middelalderlitteratur. Rundt om i de små gader i centrum findes sjove butikker: Nogle med kunsthåndværk og andre med eksklusivt modetøj og vintage, herunder islandsk design og flere gode marskandisere. Og så er der en drøm af et klassisk antikvariat, helt rodet sammen med store bunker af bøger, sære udstillede ting og ragelse og måske et fund nederst i en bunke.

I weekenden er der loppemarked nær havnen. Der findes flere og flere genbrugsting (i takt med den økonomiske krise), en masse billigt skrammel, produceret i lande, hvor lønnen er uhyre lav, men også kulinariske specialiteter, fx den berygtede ’hákarl’ (’rådden haj’) og i sæsonen velsmagende og meget smukke grønprikkede æg fra måger eller alkefugle.

icon AKTUELT

Foredrag kalender

Vore rejseledere er også gode foredragsholdere. Dygtige og erfarne folk. Vil du vide mere om Irland, Færøerne, Grønland eller Balkan, så kontakt os gerne.

Det kan være i forbindelse med planlægningen af en rejse eller blot som et spændende indslag i jeres foredragsprogram

Vil du vide mere om Island, så se her

2021-rejser

Alle vores rejser til Island – og andre lande, findes på team-island.dk


Grupperejser:

Vi er i fuld gang med programmet for 2021. To rejser kan allerede ses på team-island.dk. Ud over dem kommer en tur med fokus på Islands vulkaner og geologi (med en dansk ekspert som rejseleder) og en med fokus på Islands fugle og planter.

Og der kommer to ture på 10 dage – Island rundt inkl. Vestmannaøerne (som 2020-rejsen) og flere andre.

Hold øje med siden, eller kontakt os.


Kør-selv rejser:

Vil du hellere køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv ture til Island. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Foretrækker du at sejle / have din egen bil med, så har vi gode kontakter til Smyril Line.

Kontakt os gerne med dine egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange.


Nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca 4 gange om året med relevante oplysninger om vores destinationer og rejser samt gode tilbud.

Vil du abonnére på KulturReturs nyhedsbrev kan du klikke her.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse sammen? Vi har mange års erfaring med, at arrangere rejser til grupper – efter jeres egne ønsker. Kontakt os og hør om mulighederne...

Gennerelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her og kontakt os ved spørgsmål.

Islændinge De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

icon TEAM-ISLAND

KulturRetur A/S samarbejder med et stærkt og kompetent hold af kvinder og mænd, der på hver sin måde bidrager til vores vellykkede rejser. Det fælles for dem er, at de brænder for deres områder og kender det bedre end de fleste. Alle taler dansk, nogle med charmerende accent, andre på en måde, der afslører at de har boet i Danmark gennem nogen tid.

En dygtig rejseleder lægger en masse til en tur, som man aldrig vil kunne læse sig til. Læn dig afslappet tilbage og nyd, at de har styr på det hele, og læn dig lyttende frem i sædet, når de fortæller. Måske bliver du endda udfordret på din viden og holdning – ikke det værste…

Alle vores rejser til Island – og andre lande ses på team-island.dk Her kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker og få glæde også af et godt socialt sammenhold eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture.

Læs KULTURRETUR og TEAM ISLAND's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Om vore destinationer

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur's rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

Alle vores rejser til Island – og andre lande findes på www.team-island.dk

Vores destinationer

#
Island har altid lokket med fremmedartede naturoplevelser, men det har været lidt dyrt. I dag kan man rejse let og lidt billigere, så hvorfor skulle du nu ikke…
#
Det internationale rejsemagasin, National Geographic Traveler, udnævnte i november 2007 Færøerne som det mest attraktive og mest uspolerede ø-samfund i verden –…
#
Fyldt med fantastiske landskaber præget af barskt og blidt, af grønt og blåt. Med en eventyrlig og farverig historie. Pubber med levende irsk folkemusik og sort…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2 +45 2962 8077

icon 3 www.kulturretur.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked


Captcha kode