phone +45 2962 8077

Færøerne – kunst og kultur

Turen er arrangeret i samarbejde med Kristeligt Dagblad

Tag med på en koncentreret rejse til Færøerne, med fokus på kunst, kirke og natur. Du kommer til at møde mange lokale personligheder, som inviterer dig tæt på færøske forhold. Vi kommer ind i kunstneriske og historiske cirkler og ud i den smukke færøske natur. Som noget særligt er der inkluderet ”Kingosang”, dans og en udsøgt middag med lokale retter.

Rejselederen er K. Torben Rasmussen, som har besøgt Færøerne mange gange, og i øvrigt boet og arbejdet med nordisk kulturudveksling gennem mere end 5 år i Island. Han kender derfor nordatlantiske forhold. Han får hjælp og støtte af lokale eksperter, som vil uddybe forskellige emner på turen.

Programmet er vejledende og ret til ændringer forbeholdes. Vejr og vind og de færøske kunstneres rejseplaner gør, at det kan blive nødvendigt at bytte lidt rundt på de enkelte dages program.

Dag 1 / Streymoy, Kolleford. Gåtur rundt i bygden Gjógv, indkvartering og middag.

Der er afgang fra lufthavnen i Kastrup kl. 12.25 (mødetid 2 timer tidligere). Ankomst efter cirka to timers tur i Vagar lufthavn kl. 13.40 (lokal tid). Lufthavnen blev anlagt af englænderne under 2. verdenskrig. Vi kører derefter gennem tunnelen under Vestmannasund og kommer til øen Streymoy, hvor vi har første stop i Kolleford. Herfra til bygden Gjógv, hvor vi skal bo de kommende to nætter. Stedet er ret fantastisk, især pga. den særprægede havn (landingsplads), der fortæller noget om de barske vilkår, tidligere tiders fiskere levede under).  Vi går lidt rundt i bygden og ser kirken og Fritjof Olsens gribende mindesmærke. Der er indkvartering på det lille sted Gjáargardur, hvor vi også spiser middag begge aftener.

streymoy.jpg

Dag 2 / Fjeldvandring? Fine udsigter! Streymoy: Saksun. Eysturoy: bygden Eidi

Efter morgenmaden går vi til havnen og nogle fortsætter med en fjeldvandring. Vi skal derefter på tur mod vest, til øen Streymoy og der opleve Saksun. Her bor færre end 15 personer fast, men man kan på en måde undre sig over, at ikke flere vil være der: det er så smukt! Saksun, med sine huse og fire gårde ligger malerisk i Saksunardalur. Bygden ligger i bunden af det, der engang var en smal fjord med høje fjelde på begge sider, i enden af den lange frugtbare dal. Et kraftigt uvejr i 1600-tallet blokerede imidlertid fjordmundingen med sand, således at der i dag ligger en lagune inde i fjorden ved foden af bygden. Har man set filmen Barbara, vil man genkende stedet. Siden hen kører vi tilbage til ”vor” ø Eysturoy i disse dage og besøger bygden Eidi og får udkig til de fritstående høje klipper Risin og Kellingen (”Kæmpen” og ”Kællingen) og hører sagnet om deres tilblivelse. Sidst på eftermiddagen vender vi tilbage til hotellet i Gjógv, for den anden og sidste overnatning. Middag samme sted.

streymoy.jpgeysturoy.jpg

Dag 3 / Færgetur til Kalsoy og besøg i 5 bygder. Christianskirken i Klaksvik. Torshavn.

Fra Gjógv har vi udsigt til Kalsoys stejle og utilgængelige vestside. For at komme derover skal vi til Klaksvik, hvorfra færgen afgår kl. 10.00. Vi starter derfor tidligt med madpakker.

Vi besøger øens 5 bygder og prøver at møde en lokal guide, der fremviser stedet, hvorfra sagnet om Sælkvinden er opstået. Øen kaldes af færingerne for ”Blokfløjten” på grund af de 5 tunneler med 10 huller på den 12 km lange vej. Fra nordspidsen af øen er der mageløs udsigt til Kunoy og Vidarejdes forbjerge. Kl. 15.10 sejler vi tilbage til Klaksvik, hvor vi ser og hører beretningen om Christianskirken og dens udsmykninger.

Fra Klaksvik kører vi til Torshavn, hvortil vi skal bo oppe i bakkerne ved Hotel Føroyjar de resterende dage.

lunde05.jpg

 

Dag 4 / Torshavn: Domkirke. Grafiske værksted Steinprint, Nordens Hus, Kirkjubøur.

Byvandring i det gamle Torshavn, hvor man får fornemmelsen af at træde direkte ind i historien, når vi går rundt på Tinganes.

Vi besøger Færøernes Domkirke midt i byen. Herefter bliver der tid til en strøgtur og besøg i et af Nordens fineste grafiske værksteder, Steinprint. Frokost på Restaurant i Torshavn. Om eftermiddagen ser vi Nordens Hus og den fordum så mægtige Kirkjubøur med gamle kongsgård/bispegård, hvor vi får eftermiddagskaffe.

torshavn.jpgnordens_hus_faeroerne.jpg

Dag 5 / Kunstmuseet Listesavn Føroya. Tur til Nolsoy. Færøaften i bygdehuset i Tjørnuvik.

Vi skal besøge Listesavn Føroya (Færøernes Kunstmuseum) med værker af alle de store færøske kunstnere. Senere på dagen en kort tur til øen Nolsoy, som vi nu har set på et par dage – ligger lige uden for havnen. På øen får vi en mindre frokost, før vi ser lidt på øen, bl.a. den båd Ove Jonsen roede fra Torshavn til København i. Først på aftenen kører vi til Tjørnuvik, hvor vi skal til Færøaften i bygdehuset med meget fin middag, Færødans og gerne en Kingosalme – dét bliver en festlig afslutning på nogle gode dage på Færøerne.

Efter den gode middag kører bussen os tilbage til vort hotel.

listesavn_faeroerne.jpgdomkirke_faeroerne.jpg

Dag 6 / Hjemrejsedag. Ophold ved kirken i Midvágar, på vejen mod lufthavnen.

Hjemrejsedag. Afgang fra hotellet ved 10-tiden og kørsel mod lufthavnen. På vejen gør vi holdt ved kirken i Midvágar og ser den særlige altertavle. Afgang mod Kastrup kl. 14.35.

Ankomst Kastrup kl. 17.40 (dansk tid)

vagar_faeroerne.jpg

PRAKTISKE OPLYSNINGER OG PRIS

Færøerne – kunst og natur // 25. - 30. maj 2018 // Fra Kastrup // Rejse nr. C-29

Pris pr. person: kr. 12.750

Tillæg for enkeltværelse: kr. 1.300

 

INKLUDERET I PRISEN

– Flybilletter t/r, inkl. skatter og afgifter

– Transport iflg. program i komfortabel, røgfri bus med god plads og erfaren chauffør

– Indkvartering i delt dobbeltværelse m. morgenmad – privat bad/toilet

– Fuld pension (dog uden frokost Dag 4 / mandag, hvis man ikke tager med til øen Nolsoy)

– Entréer til de nævnte museer og andre udstillingssteder

– K. Torben Rasmussen er rejseleder fra start til slut

– Lokale færøske kunstnere og andre

– Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden

 

IKKE INKLUDERET I PRISEN

– Drikkevarer ved måltider – ud over isvand, som altid følger frit og rigeligt

– Øvrige måltider

* Der tages forbehold for større uventede prisændringer og for ændringer af skatte- og afgiftsforhold. Prisen er baseret på min. 20 deltagere.

download pdf Hent udførlig rejsebeskrivelse

Rejsenummer: C-29

OBS:

Lufthavn: Kastrup

Afrejse: 2018-05-25 00:00:00

Hjemkomst: 2018-05-30 00:00:00

Pris kr. 12.750

Vejret i Torshavn lige nu

icon AKTUELT

Foredrag kalender

Vore rejseledere er også gode foredragsholdere. Dygtige og erfarne folk. Vil du vide mere om Irland, Færøerne, Grønland eller Balkan, så kontakt os gerne.

Det kan være i forbindelse med planlægningen af en rejse eller blot som et spændende indslag i jeres foredragsprogram

Vil du vide mere om Island, så se her

Flere 2018-rejser

I 2018 udbyder vi rejser til Færøerne, Italien, Rumænien, Kosovo/Albanien og Israel.

Se også vores rejser til Island på team-island.dk

Nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca 4 gange om året med relevante oplysninger om vores destinationer og rejser samt gode tilbud.

Vil du abonnére på KulturReturs nyhedsbrev kan du klikke her.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse fra medio august og resten af året (eller 2016), så kontakt os gerne.

Gennerelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her og kontakt os ved spørgsmål.

Islændinge De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

icon KULTURRETUR

KulturRetur A/S samarbejder med et stærkt og kompetent hold af kvinder og mænd, der på hver sin måde bidrager til vores vellykkede rejser. Det fælles for dem er, at de brænder for deres områder og kender det bedre end de fleste. Alle taler dansk, nogle med charmerende accent, andre på en måde, der afslører at de har boet i Danmark gennem nogen tid.

En dygtig rejseleder lægger en masse til en tur, som man aldrig vil kunne læse sig til. Læn dig afslappet tilbage og nyd, at de har styr på det hele, og læn dig lyttende frem i sædet, når de fortæller. Måske bliver du endda udfordret på din viden og holdning – ikke det værste…

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker og få glæde også af et godt socialt sammenhold eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til Island som vi præsenterer på www.team-island.dk.

Læs KULTURRETUR og TEAM ISLAND's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Om vore destinationer

 

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur's rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og forsøgt at få gennemført en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet. Men opblussen af politisk uro forhindrede gennemførelse.

I 2018 udbydes grupperejser til Færøerne, Italien, Rumænien, Kosovo/Albanien og Israel. Se også alle vores rejser til Islandwww.team-island

Vores destinationer

#
Island har altid lokket med fremmedartede naturoplevelser, men det har været lidt dyrt. I dag kan man rejse let og lidt billigere, så hvorfor skulle du nu ikke…
#
Det internationale rejsemagasin, National Geographic Traveler, udnævnte i november 2007 Færøerne som det mest attraktive og mest uspolerede ø-samfund i verden –…
#
Fyldt med fantastiske landskaber præget af barskt og blidt, af grønt og blåt. Med en eventyrlig og farverig historie. Pubber med levende irsk folkemusik og sort…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2 +45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked