Færøerne – kunst og natur / fra Billund

Denne rejse er arrangeret i samarbejde med Kristeligt Dagblad
Tag med på en koncentreret rejse til Færøerne, med fokus på kunst, kirke og natur. Du kommer til at møde lokale personligheder, som inviterer dig tæt på færøske forhold. Vi kommer ind i kunstneriske og historiske cirkler og ud i den smukke færøske natur.
Som noget særligt er der inkluderet ”Kingosang” i en kirke, færødans og en udsøgt middag med lokale retter.
Rejselederen er K. Torben Rasmussen, som har besøgt Færøerne mange gange, bl.a. mens han var direktør for Nordens hus i Island. Han er en habil amatørornitolog og vil derfor også have fokus på fugle.

Det er et højt prioriteret formål på vore rejser at skabe fælles oplevelser og nærvær mellem de rejsende – vi opfatter turene som en slags rejsende højskole. Eftersom deltagerne er nysgerrige og interesserede lykkes det for det meste og adskillige venskaber er grundlagt på rejserne. Selv om oplevelserne står i kø, er turene ikke mere hektiske, end at der også er god tid til at tale sammen og udveksle erfaringer af alle slags. Der er meget at dele…

Programmet er vejledende og ret til ændringer forbeholdes. Vejr og vind og de færøske kunstneres rejseplaner kan gøre det nødvendigt at bytte lidt rundt på de enkelte dages program.

 Kontakt os ved spørgsmål & tilmelding på tlf. 2962 8077 // info@team-island.dk 

Dag 1 / Ankomst, Vagar. Køretur til Eysturoy og indkvartering i bygden Gjógv.

Der er afgang fra lufthavnen i Billund kl. 14.30 (mødetid 2 timer tidligere) med det færøske selskab Atlantic Airways RC 475. Ankomst efter cirka to timers tur i Vagar lufthavn kl. 15.30 (lokal tid). Lufthavnen blev anlagt af englænderne under 2. verdenskrig.


Her venter gruppens egen bus og vi kører derefter gennem tunnelen under Vestmannasund og kommer til øen Streymoy og videre – inkl. kort ophold undervejs – til bygden Gjógv, hvor vi skal bo de kommende to nætter. Stedet er ret fantastisk, især pga. den særprægede havn (landingsplads), der fortæller noget om de barske vilkår, tidligere tiders fiskere levede under.
Der er indkvartering på det lille sted Gjáargardur, hvor vi også spiser middag begge aftener.

vagar_faeroerne.jpg

Dag 2 / Viðoy: bygden Viðareiði. Christianskirke, Gøta kirke og museum.

Fra Gjógv har vi udsigt til øen Kalsoys stejle og utilgængelige fjeldsider mod øst. Vi skal i den retning, men dog ikke besøge Kalsoy i denne omgang. I stedet for kører vi til den meget smukt beliggende lille bygd Viðareiði på den nordligst beliggende af Færøernes mange øer Viðoy. Vi kommer igennem landets næststørste ny Klaksvik, hvor vi skal besøge den karakteristiske Christianskirke og introduceres til dens forskellige udsmykninger. Der bliver flere stop på turen, lidt afhængigt af det aktuelle vejr. Gøta kirke og museum skal vi også nå, for den har en fin udsmykning af den måske mest kendte færøske billedkunstner Trondur Patursson.
Til sidst vender vi tilbage til hotellet i Gjógv, for den anden og sidste overnatning. Middag samme sted.

_MG_4718.jpg

Dag 3 / Travetur. ”Risin og Kelligin”. Til Streymoy: Saksun, Kongsgården & Torshavn.

Vi starter lidt sent og derfor er der tid til en fin travetur, enten til byens kirke og andre fine huse, eller op langs fjeldet hvorfra man får en helt formidabel udsigt over havet. Vi kører herefter op forbi Færøernes højeste punkt, ser ”Risin og Kelligin” (kæmpen og kællingen), der er to fritstående klipper lidt fra kysten. Derefter over på naboøen Streymoy, hvor vi finder ét af de fineste steder på Færøerne, nemlig Saksun. Her ligger en lille kirke, en gammel kongsgård og så er der mulighed for en lang travetur hel ud til havet – hvis tidevandet tillader det. Har man set Nils Malmros’ film Barbara, kan man genkende stedet. Vi får en rundvisning på kongsgården. Og til sidst kører vi til Torshavn og tjekker ind på Hotel Brandan for de sidste nætter på denne rejse.

saksund.jpg

Dag 4 / Streymoy: Torshavn. Domkirken, Steinprint, Kunstmuseum & tid på egen hånd.

Dagen begynder med byvandring i det gamle Torshavn, hvor man får fornemmelsen af at træde direkte ind i historien, når vi går rundt på Tinganes og andre steder. Turen tilrettelægges, så der er mulighed for at overvære Gudstjeneste i Domkirken fra 1788. Så er der tid til en strøgtur og frokost på egen hånd. Vi mødes derefter på et aftalt sted.
Vi skal på besøg i et af Nordens fineste grafiske værksteder, Steinprint, hvor indehaveren fortæller om kunstnernes arbejde der. Siden spadserer vi gennem plantagen med mange kunstværker til Færøernes Kunstmuseum, som rummer fine værker af alle de store færøske kunstnere. Når vi det og er Zakarias Heinesen (William H.’s søn og selv en meget dygtig kunstmaler) hjemme og vil åbne, besøger vi også William Heinesens hus.

NB: denne aften er middagen på egen hånd. I løbet af dagen har vi passeret flere spisesteder. Der er mange muligheder.

torshavn.jpg

Dag 5 / Museum, Nordens Hus & kirker. Kingosalmer. Lokal mad & Færødans i Bygdehuset.

Vi starter med at besøge Færøernes Nationalmuseum med geologi, botanik, zoologi, arkæologi, folkeliv og historie. Derefter til Nordens Hus (billede) hvor der er fælles frokost. Efter en rundtur i den nordiske kunstinstitution fra 1983 går turen til det fordum så mægtige Kirkjubøur med Magnuskatedralen, Olavskirken og ikke mindst den gamle bispegård, den nuværende kongsgård, hvor kongsbonden inviterer på kaffe og kage – og en fortælling om det fantastiske sted. Der er mulighed for mulighed for de mest mobile at trave over fjeldet hjem til Tórshavn.
Sidst på eftermiddagen kører vi til den lille bygd Tjørnuvik, hvor vi skal opleve Kingosalmer i kirken og derefter Færøaften i bygdehuset med lokal middag og Færødans.

nordens_hus_faeroerne.jpg

 

Dag 6 / Sejltur: Fuglefjelde & mange fugle! Bøur, Gásadalur. Hjemrejse.

Turens sidste dag, men eftersom vi flyver mod Billund ret sent, er der tid til meget mere. Vi skal sejle langs de flere hundrede meter høje fuglefjelde, hvor suler, lunder (søpapegøjer), lomvier, alke, rider, mallemukker flintrer rundt. Her er mange fugle! Rejselederen er en habil amatørornitolog og vil fortælle mere om fuglene.
Og før vi når lufthavnen skal vi først gennem den hyggelige by Bøur og derefter den mikrolille bygd Gásadalur (færre end 10 fastboende), der var den sidste by, der fik via en tunnel kom i nem forbindelse med omverdenen.
Derefter til lufthavnen, hvor man selv står for aftensmaden inden flyet afgår kl. 18.10 (Atlantic Airways RC 470). Ankomst Billund kl. 21.00 (dansk tid).

Programmet er vejledende og ret til ændringer forbeholdes. Vejr og vind og de færøske kunstneres rejseplaner kan gøre det nødvendigt at bytte lidt rundt på de enkelte dages program.

lunde05.jpg

 

PRAKTISKE OPLYSNINGER OG PRIS

 

Pris pr. person: kr. 13.450
Tillæg for enkeltværelse: kr. 1.800

Inkluderet i prisen:

 • Flybilletter t/r, inkl. skatter og afgifter
 • Transport iflg. program i komfortabel, røgfri bus med god plads og erfaren chauffør
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse m. morgenmad – privat bad/toilet
 • Frokost x 4 dage
 • Middag x 4 dage, inkl. Kingosang, dans og møde med lokale (Dag 3)
 • Entréer til de nævnte museer og andre udstillingssteder
 • Sejltur ved Vestmannas fuglefjelde
 • K. Torben Rasmussen er rejseleder fra start til slut
 • Lokale færøske kunstnere og andre
 • Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen:

 • Drikkevarer ved måltider – ud over isvand, som altid følger frit og rigeligt
 • Øvrige måltider

 

* Der tages forbehold for større uventede prisændringer og for ændringer af skatte- og afgiftsforhold. Prisen er baseret på 20 deltagere.

 

download pdf Hent udførlig rejsebeskrivelse

Rejsenummer: C-15

OBS: Aktiviteter og en del måltider ifgl. progam, er med i prisen!

Lufthavn: Billund

Afrejse: 28.05.2020

Hjemkomst: 02.06.2020

Pris kr. 13.450

Vejret på Færøerne lige nu

icon AKTUELT

Foredrag kalender

Vore rejseledere er også gode foredragsholdere. Dygtige og erfarne folk. Vil du vide mere om Irland, Færøerne, Grønland eller Balkan, så kontakt os gerne.

Det kan være i forbindelse med planlægningen af en rejse eller blot som et spændende indslag i jeres foredragsprogram

Vil du vide mere om Island, så se her

2021-rejser

Alle vores rejser til Island – og andre lande, findes på team-island.dk


Grupperejser:

Vi er i fuld gang med programmet for 2021. To rejser kan allerede ses på team-island.dk. Ud over dem kommer en tur med fokus på Islands vulkaner og geologi (med en dansk ekspert som rejseleder) og en med fokus på Islands fugle og planter.

Og der kommer to ture på 10 dage – Island rundt inkl. Vestmannaøerne (som 2020-rejsen) og flere andre.

Hold øje med siden, eller kontakt os.


Kør-selv rejser:

Vil du hellere køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv ture til Island. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Foretrækker du at sejle / have din egen bil med, så har vi gode kontakter til Smyril Line.

Kontakt os gerne med dine egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange.


Nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca 4 gange om året med relevante oplysninger om vores destinationer og rejser samt gode tilbud.

Vil du abonnére på KulturReturs nyhedsbrev kan du klikke her.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse sammen? Vi har mange års erfaring med, at arrangere rejser til grupper – efter jeres egne ønsker. Kontakt os og hør om mulighederne...

Gennerelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her og kontakt os ved spørgsmål.

Islændinge De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

icon TEAM-ISLAND

KulturRetur A/S samarbejder med et stærkt og kompetent hold af kvinder og mænd, der på hver sin måde bidrager til vores vellykkede rejser. Det fælles for dem er, at de brænder for deres områder og kender det bedre end de fleste. Alle taler dansk, nogle med charmerende accent, andre på en måde, der afslører at de har boet i Danmark gennem nogen tid.

En dygtig rejseleder lægger en masse til en tur, som man aldrig vil kunne læse sig til. Læn dig afslappet tilbage og nyd, at de har styr på det hele, og læn dig lyttende frem i sædet, når de fortæller. Måske bliver du endda udfordret på din viden og holdning – ikke det værste…

Alle vores rejser til Island – og andre lande ses på team-island.dk Her kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker og få glæde også af et godt socialt sammenhold eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture.

Læs KULTURRETUR og TEAM ISLAND's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Om vore destinationer

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur's rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

Alle vores rejser til Island – og andre lande findes på www.team-island.dk

Vores destinationer

#
Island har altid lokket med fremmedartede naturoplevelser, men det har været lidt dyrt. I dag kan man rejse let og lidt billigere, så hvorfor skulle du nu ikke…
#
Det internationale rejsemagasin, National Geographic Traveler, udnævnte i november 2007 Færøerne som det mest attraktive og mest uspolerede ø-samfund i verden –…
#
Fyldt med fantastiske landskaber præget af barskt og blidt, af grønt og blåt. Med en eventyrlig og farverig historie. Pubber med levende irsk folkemusik og sort…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.kulturretur.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked