Færøerne – kunst og natur / fra Kastrup

Færøerne – kunst og natur

Turen er arrangeret i samarbejde med Kristeligt Dagblad.
Tag med på en koncentreret rejse til Færøerne, med fokus på kunst, kirke og natur. Du kommer til at møde mange lokale personligheder, som inviterer dig tæt på færøske forhold. Vi kommer ind i kunstneriske og historiske cirkler og ud i den smukke færøske natur.
Som noget særligt er der inkluderet ”Kingosang”, dans og en udsøgt middag med lokale retter.
Rejselederen er Anders Errboe, som har besøgt Færøerne utallige gange. På turen møder vi forskellige lokale, som vil uddybe forskellige emner på turen. Se mere om Anders Errboe længere nede, efter Praktiske oplysninger.

Programmet er vejledende og ret til ændringer forbeholdes. Vejr og vind og de færøske kunstneres rejseplaner kan gøre det nødvendigt at bytte lidt rundt på de enkelte dages program.

Rejsenummer: C-10

OBS: Rejseleder: Anders Errboe

Lufthavn: Kastrup

Afrejse: 28.05.2019

Hjemkomst: 02.06.2019

Pris kr. 13.250

Dag 1 / Vágar: Hyggelige byer og travetur. Streymoy: Gjógv.

Der er afgang fra lufthavnen i Kastrup kl. 12.05 (mødetid 2 timer tidligere) med det færøske selskab Atlantic Airways RC 453. Ankomst efter cirka to timeres tur i Vagar lufthavn kl. 13.20 (lokal tid). Det anbefales, at man spiser lidt i flyet (rimelige priser). Lufthavnen blev anlagt af englænderne under 2. verdenskrig.
Vi begynder med at se fine steder på øen Vágar; først den hyggelig by Bøur og ikke mindst Gásadalur, der var den sidste by, der fik vejforbindelse. Her tager vi en travetur og mulighed for kaffe, før vi når byen Midvágur med flere muligheder som bl.a. Barbaras’ Hus og Besættelsesmuseet.
Vi kører derefter gennem tunnelen under Vestmannasund og kommer til øen Streymoy og videre – inkl. ophold undervejs – til bygden Gjógv, hvor vi skal bo de kommende to nætter. Stedet er ret fantastisk, især pga. den særprægede havn (landingsplads), der fortæller noget om de barske vilkår, tidligere tiders fiskere levede under (se billede).
Der er indkvartering på det lille sted Gjáargardur, hvor vi også spiser middag begge aftener. Første aften holdes et introduktionsmøde efter middagen.

_MG_4994a.jpg

Dag 2 / Kalsoy: bygder & sagn, skulptur & fine udsigter. Klaksvik: Christianskirken.

Fra Gjógv har vi udsigt til øen Kalsoys stejle og utilgængelige fjeldsider. For at komme derover, skal vi til Klaksvik, hvorfra færgen sejler kl. 10.00. Derfor starter vi tidligt, denne dag med madpakker. Vi ser de små bygder på øen og hører sagnet om Sælkvinden, og ser naturligvis Hans Pauli Olsens store skulptur i vandkanten. Øen kaldes af færingerne for "Blokfløjten" på grund af de 5 tunneler med 10 huller på den 12 km lange vej. Fra nordspidsen af øen er der mageløs udsigt til Kunoy og Vidarejdes forbjerge. Når vi er tilbage i Klaksvik ser og hører vi beretningen om Christianskirken og dens forskellige udsmykninger.
Til sidst vender vi tilbage til hotellet i Gjógv, for den anden og sidste overnatning. Middag samme sted.

Streymoy.jpg

Dag 3 / Gøta: museum & Kirke. Tjørnuvik: Kingosalmer, Færøaften i bygdehuset.

Formiddagen byder på kirkebesøg og bygdevandring samt mulighed for fjeldvandring inden frokost på vort hotel. Efter frokost kører vi til Gøta med museum og den nye kirke fra 1995, mageløst udsmykket af den måske mest kendte færøske kunstner Trondur Patursson. Vi ser også bygdens ældre, helt klassiske færøske trækirke.
Derefter kører vi til Tjørnuvik, hvor vi skal opleve Kingosalmer i kirken og derefter Færøaften i bygdehuset med lokal middag og Færødans.
Og efter det kører vi til Torshavn og tjekker ind på Hotel Hafnia for de sidste nætter på denne rejse.

streymoy.jpg

Dag 4 / Torshavn: grafisk værksted, kunstmuseum, kirker & tid på egen hånd.

Dagen begynder med byvandring i det gamle Torshavn, hvor man får fornemmelsen af at træde direkte ind i historien, når vi går rundt på Tinganes og andre steder. Vi skal på besøg i et af Nordens fineste grafiske værksteder, Steinprint, hvor indehaveren fortæller om kunstnernes arbejde der. Så er der tid til en strøgtur og frokost på egen hånd. Vi mødes på hotellet efter frokost og spadserer gennem plantagen med mange kunstværker til Færøernes Kunstmuseum, som rummer fine værker af alle de store færøske kunstnere. Efter en kaffepause videre til den lille katolske Mariakirke med interessante udsmykninger. Når vi det, besøger vi også William Heinesens hus og Domkirken midt i byen.
NB: denne aften er middagen på egen hånd. I løbet af dagen har vi passeret flere spisesteder. Der er mange muligheder.

domkirke_faeroerne.jpg

Dag 5 / Travetur & historier i Frederichsvaag. Nordens Hus & gammel bispegård.

Vi starter med travetur i bydelen Frederichsvaag og hører historier på Den Gamle Kirkegård. Derefter bliver der tid til indkøb og en kop kaffe før bussen kører til Nordens Hus, hvor der er fælles frokost. Efter en rundtur i den nordiske kunstinstitution fra 1983 går turen til det fordum så mægtige Kirkjubøur med Magnuskatedralen, Olavskirken og ikke mindst den gamle bispegård, den nuværende kongsgård, hvor kongsbonden inviterer på kaffe og kage – og en fortælling om det fantastiske sted.

nordens_hus_faeroerne.jpg

Dag 6 / Besøg på Nolsoy. Tórshavn: Nationalmuseet. Hjemrejsedag.

Vi sover længe! Afgang til øen Nolsoy, som vi nu gennem nogle dage har haft udsigt til. Sejlturen varer 10-15 minutter og vi spadserer i bebygggelsen derovre, og får kaffe og kage, før vi sejler tilbage til hovedstaden. NB: i tilfælde af dårligt vejr udgår Nolsoy og et alternativt program anvendes.
Fælles frokost i Tórshavn, hvorefter bussen pakkes inden vi besøger Nationalmuseet. Derefter til lufthavnen, hvor man selv står for aftensmaden inden flyet afgår kl. 19.15 (Atlantic Airways RC 458). Ankomst Kastrup kl. 22.20 (dansk tid).

Nolsoy.jpg

PRAKTISKE OPLYSNINGER OG PRIS

Pris pr. person: kr. 13.250
Tillæg for enkeltværelse: kr. 1.400

Inkluderet i prisen:
Flybilletter t/r, inkl. skatter og afgifter

Transport iflg. program i komfortabel, røgfri bus med god plads og erfaren chauffør

Indkvartering i delt dobbeltværelse m. morgenmad – privat bad/toilet

Frokost x 4 dage

Middag x 4 dage, inkl. Kingosang, dans og møde med lokale (Dag 3)

Entréer til de nævnte museer og andre udstillingssteder

Sejltur til/fra Nolsoy

Anders Errboe er rejseleder fra start til slut

Lokale færøske kunstnere og andre

Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen:
Drikkevarer ved måltider – ud over isvand, som altid følger frit og rigeligt

Øvrige måltider

 

* Der tages forbehold for større uventede prisændringer og for ændringer af skatte- og afgiftsforhold. Prisen er baseret på 20 deltagere.

 

OM REJSELEDEREN

Anders Errboe er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium, men har altid haft en passion for historie. Som amatørhistoriker har han holdt mange foredrag og har skrevet bøger og artikler i historiske tidsskrifter. Musikerkarrieren førte vidt omkring, især i det nordiske område. Ven- og bekendtskaber fra disse turnéer var udgangspunktet for at lave kulturrejser. Gennem 35 år har han rejst jævnligt til Færøerne og til naboerne i Nordatlanten. Siden er også Balkan og Cuba blevet genstand for hans store interesse. Gennem de seneste ti år har rejselederjobbet langsomt vundet over scenen. Men mikrofonen i bussen har han endnu, og han har mange gode historier at fortælle.

Vores rejser

+45 2962 8077

 
icon AKTUELT

Foredrag kalender

Vore rejseledere er også gode foredragsholdere. Dygtige og erfarne folk. Vil du vide mere om Irland, Færøerne, Grønland eller Balkan, så kontakt os gerne.

Det kan være i forbindelse med planlægningen af en rejse eller blot som et spændende indslag i jeres foredragsprogram

Vil du vide mere om Island, så se her

Flere 2019-rejser

I 2019 udbyder vi rejser til Færøerne, Italien, Irland, Nordsverige – samernes land og måske Tunesien. Hold øje med siden...

Se også vores rejser til Island på team-island.dk

Nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca 4 gange om året med relevante oplysninger om vores destinationer og rejser samt gode tilbud.

Vil du abonnére på KulturReturs nyhedsbrev kan du klikke her.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse sammen? Vi har mange års erfaring med, at arrangere rejser til grupper – efter jeres egne ønsker. Kontakt os og hør om mulighederne...

Gennerelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her og kontakt os ved spørgsmål.

Islændinge De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

icon TEAM-ISLAND

KulturRetur A/S samarbejder med et stærkt og kompetent hold af kvinder og mænd, der på hver sin måde bidrager til vores vellykkede rejser. Det fælles for dem er, at de brænder for deres områder og kender det bedre end de fleste. Alle taler dansk, nogle med charmerende accent, andre på en måde, der afslører at de har boet i Danmark gennem nogen tid.

En dygtig rejseleder lægger en masse til en tur, som man aldrig vil kunne læse sig til. Læn dig afslappet tilbage og nyd, at de har styr på det hele, og læn dig lyttende frem i sædet, når de fortæller. Måske bliver du endda udfordret på din viden og holdning – ikke det værste…

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker og få glæde også af et godt socialt sammenhold eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til Island som vi præsenterer på www.team-island.dk.

Læs KULTURRETUR og TEAM ISLAND's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Om vore destinationer

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur's rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og forsøgt at få gennemført en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet. Men opblussen af politisk uro forhindrede gennemførelse.

I 2019 udbydes grupperejser til Færøerne, Italien, Irland, Nordsverige – samernes land og måske også Tunesien? Disse rejser bliver offentliggjort løbende, så hold øje med hjemmesiden... Alle vores rejser til Island findes på www.team-island.dk

Vores destinationer

#
Island har altid lokket med fremmedartede naturoplevelser, men det har været lidt dyrt. I dag kan man rejse let og lidt billigere, så hvorfor skulle du nu ikke…
#
Det internationale rejsemagasin, National Geographic Traveler, udnævnte i november 2007 Færøerne som det mest attraktive og mest uspolerede ø-samfund i verden –…
#
Fyldt med fantastiske landskaber præget af barskt og blidt, af grønt og blåt. Med en eventyrlig og farverig historie. Pubber med levende irsk folkemusik og sort…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.kulturretur.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked