Irland – natur og eftertanke

Irlands betagende øst- og vestlige landsdele

NB en eksklusiv rejse, der kun udbydes i samarbejde med Kristeligt Dagblad

Rejsen starter i området Mythical Ireland på østkysten, hvor Irlands måske største seværdighed venter med et besøg i den gamle tempelhøj Knowth, besøg på mytiske steder som Hill of Tara og Hill of Slane samt besøg i St. Peters Cathedral med St. Oliver Plunketts afhuggede hoved. 
Rejsen bringer os også til den smukke Atlanterhavskyst, hvor vi sejler ud til den afsondrede ø Inisheer for at høre om livet på øen fra de lokale, samt oplever de imponerende Cliffs of Moher fra søsiden.
Turen går videre til en stort set ukendt kultur- og naturperle: Glen of Aherlow, hvor den lokale guide giver os en grundig indføring i keltisk og kristen spiritualitet. Herefter blandt andet det smukke Wicklow Mountains med den enestående klosterby Glendalough fra 500-tallet og nok verdens smukkeste have, og videre til Dublin med besøg i St. Patricks og Christchurch Cathedrals med lokal præst som guide samt tid til byens øvrige seværdigheder.
Vi kommer tæt på den meget gæstfrie lokalbefolkning, som byder på spændende indføringer i irsk tro, spiritualitet og historie samt forhåbentlig også en god diskussion.

Det bliver enestående oplevelser for dem, der har lyst til nye og helt ukendte sider af Irland. Rejsen giver et grundigt indtryk af, hvordan natur, spiritualitet og historie har formet den berømte irske mentalitet med et hårdt liv iblandet masser af melankoli, glæde og årtusindgamle legender.

Rejseleder: cand. mag. Claus Hebor. Som uddannet historiker har han et dybtgående kendskab til irsk historie, kultur og levevis. Han har en stor passion for Irlands smukke natur, musik og enestående gæstfrihed. Han har skrevet talrige artikler til aviser og magasiner og holder løbende foredrag om Irland. Herudover arrangerer han kulturevents som ”An Irish Evening”, whiskey-smagning, koncerter med irske bands og andre aktiviteter omkring Irland.

NB Rejsen er ikke fysisk anstrengende, dog skal det siges, at man altid kommer til at gå en del i løbet af rejsen. Så a.h.t. til øvrige gæsters oplevelser, skal du være i normal fysisk form. Dvs. at du kan gå op til 3. sal på trapper uden besvær.

Programmet er vejledende og ret til ændringer forbeholdes.

Kontakt os ved spørgsmål & tilmelding på tlf. 2962 8077 // info@team-island.dk 

Rejsenummer: C-18

OBS: Ikke egnet til gangbesværede

Lufthavn: Kastrup

Afrejse: 15.04.2021

Hjemkomst: 23.04.2021

Pris kr. 14.950

Vejret på Færøerne lige nu

Dag 1 / Danmark - Dublin Airport - Drogheda

Vi mødes i Kastrup Lufthavn kl. 08.30, afgang kl. 10.30 (ankomst Dublin kl. 11.50 (lokal tid)). Med SAS, flynummer SK 537

Efter ankomst til Dublin Airport bringer vores egen bus gruppen til den hyggelige by Drogheda nord for Dublin. hvor vi indlogeres på det prisvindende D Hotel, der ligger smukt ved River Boyne og i gåafstand til bymidten.
Hotellet er et godt eksempel på det moderne Irland med The Celtic Tiger, og viser irernes glimrende sans for udvikling uden at ødelægge deres traditionelle værdier.
Der er lidt tid til, på egen hånd, til at tage en spadseretur langs den mytiske Boyne River, besøge museet Millmount eller blot slappe af på hotellets terrasse langs floden.

Denne første aften inviterer vi alle gæsterne på en dejlig velkomstmiddag på den flotte Scholars Restaurant, som er som at træde ind i et herskabshjem fra 1800-tallet.

01_dag_a_irland.jpg01_dag_b_irland.jpg

Dag 2 / Drogheda - Hill of Slane - Knowth - Boann

Efter en solid morgenmad kører vi gennem det smukke, frodige øst-irske landskab til Hill of Slane, hvor Sct. Patrick tændte den hellige ild i 400-tallet – og trodsede den keltiske konge for at starte overgangen til kristendom i Irland. Her er en meget smuk udsigt over hele østirland og helt op til Mountains of Mourne i Nordirland, som var inspiration til C.S. Lewis´ romaner.
Vi laver tillige et kort stop ved stedet for Battle of The Boyne i 1690, som var afgørende for Irlands historie frem til i dag, samt passerer det imponerende Slane Castle fra 1700-tallet, som nu også er kendt for deres rockkoncerter og whiskey.

Herefter kommer vi til en af de absolut største og mest spirituelle oplevelser i Irland – de gamle stenaldertempler i Boyne-dalen: Brú na Bóinne (Newgrange) og Knowth.
Newgrange er bygget lang tid før pyramiderne med en smuk facade af hvide kvartssten, som reflekterer solen. Solen har netop en afgørende rolle i Newgrange, da solen på årets korteste dag præcist rammer et vindue over indgangsdøren og fylder det store gravkammer med et magisk, gyldent lys.
Sammen med en arkæologisk guide besøger vi Newgrange og den største af højene Knowth, som har den største samling af stenudsmykninger og den længste gang. Brú na Bóinne er velfortjent et UNESCO World Heritate Site.

Eftermiddagen slutter med et smagfuldt besøg på det nye, smukke Boann Distillery, som fremstiller det absolut bedste whiskey i Irland. Selvom det faktisk først åbner senere, så har vi fået lov at besøge det samt få en smagning af deres glimrende whiskeys med en hyggelig snak med nogle af ejerne, Peter og Sally-Anne Cooney, omkring arbejdet med at etablere et nyt destilleri.

Tilbage i Drogeda arrangerer vi en kort byvandring i Drogheda, som har mange historiske steder som den kendte byport St. Lawrence Gate fra middelalderen, flere spændende kirker bl.a. med Oliver Plunketts afhuggede hoved, Millmount og ikke mindst Cromwells frygtelige massakre på byen i 1649.
Efter middagen er der tid en pint i den tilstødende pub eller en spadseretur langs floden.
Hvis nogle gæster herefter har lyst til en helt usædvanlig oplevelse, så er der måske mulighed for at komme ind på ”The hidden pub” ved floden, hvor det ikke bliver mere lokalt. Pubben har den hyggelige atmosfære og patina, som en rigtig irsk pub skal have. Her kan vi virkelig komme tæt på de lokale og den helt særlige irske mentalitet.  

Vi møder den lettere excentriske indehaver Ainé, der – hvis vi opfører os efter de lidt specielle husregler – kan overtales til at fortælle om pubben på sin helt egen interessante måde. Den har været i familiens eje gennem fem generationer. Ainé er tillige meget interesseret i spirituelle emner, og man kan få en meget indsigtsfuld snak med hende omkring dette.
Det er en unik oplevelse, som turister normalt aldrig vil kunne få. Og vi kan være heldige at støde ind i en session eller en Sean-Nos(traditionel sang-aften).

Sct_Patrick_WoodQuay_Dublin.jpg

Dag 3 / Drogheda - Clonmacnoise - Spanish Port

Efter en god irsk morgenmad kører vi gennem det frodige landskab, og første stop er Hill of Tara, som var sædet The High King i Irland, før englænderne kom i 1100-tallet. Endnu i dag hyldes stedet som et mytisk og spirituelt sted.
Midt på øen ligger endnu en berømt klosterby Clonmacnoise, som vi besøger. Det er et af de mest kendte klosterbyer, der stammer helt tilbage fra 500-tallet, hvor man kan se rundtårnet, hvorfra man holdt øje med plyndrende røvere, de mange forskellige kirker på området samt et indtryk af, hvordan en klosterby, der var et spirituelt og vidensmæssigt centrum i hele Europa i 500-900-tallet, så ud.

Turen fortsætter over floden Shannon, der deler Irland i øst og vest til det vildsomme og smukke vestlige Irland, Herfra fortsætter vi gennem små irske landbyer, hvor tiden på mange måder har stået stille.
Vi lander i den lille bade- og surfby Spanish Point, som er opkaldt efter stedet, hvor flere skibe i den spanske armada forliste i forsøget at falde englænderne i ryggen i 1588.
Her indlogeres vi på et dejligt hotel, der ligger lige ud til Atlanterhavskysten. Her serveres en god middag i deres restaurant, før man kan tage en frisk aftentur langs den buldrende Atlanterhavskyst.

klosterby_Clonmacnoise_irland.jpg03_dag_a_irland.jpg

Dag 4 / Spanish Point - Inisheer - Cliffs of Moher

Efter en smuk køretur langs Atlanterhavskysten ankommer vi til den lille hyggelige havneby Doolin, hvor vi tager den lille båd ud på Atlanterhavet til den lille idylliske ø Inisheer.
Det er den mindste af de kendte Aran-øer med kun 250 indbyggere, men en helt unik oplevelse af besøge.
Der er en helt special atmosfære på disse afsidesliggende øer, hvor tilværelsen har været utrolig barsk for de fiskere og fårehyrder, som har slået sig ned her. Markerne er opstået ved at lægge tang ud gennem generation efter generation; det har skabt græsningsarealer til de hårdføre får og kvæg.  
Her møder vi den lokale beboer Stephen, der tager os rundt på øen på en heste- eller traktorvogn og fortæller om livet på disse afsidesliggende Aranøer. Samtidig møder vi den gæliske mentalitet og sprog på disse særprægede øer.

Vi besøger den lille by på øen, hvor der er mulighed for at spise frokost samt købe unikt kunsthåndværk. Øerne er kendte for deres Aran-sweaters, som er godt håndværk lavet af den bedste uld.
Efter frokost og lidt tid på egen hånd tager vi båden tilbage til fastlandet – efter en smuk tur langs med de imponerende havklipper Cliffs of Moher.
Cliffs of Moher er én af de helt store seværdigheder i Irland, hvor de grønne marker stopper med et lodret fald 215 m ned til havet.

Derfor tager vi en sejltur langs med klipperne for at se Cliffs of Moher fra den smukkeste side – nemlig havsiden. Under turen fortælles om området og dets dyre- og planteliv. Såfremt vejret forhindrer os i at sejle vil vi forsøge at besøge Cliffs of Moher fra toppen.
Tilbage i bussen fortsætter vi dagen gennem den lille by Lisdoonvarna, hvor der stadigvæk hvert år er ”Matchmaking Festival”, hvor ungkarle og piger mødes for at se hinanden an.
Vi kører tillige op på The Burren, hvor landskabet kan minde om et månelandskab, men indimellem dukker en ældgammel stendysse eller ringfort op, som viser at området har været beboet fra ældgammel tid.
Vegetationen er også helt speciel, idet Burren er det eneste sted på jorden, hvor der vokser både alpine og subtropiske planter ved siden af hinanden. Her kan I også finde mange sjældne orkidearter.

Burren er fyldt med spændende oldtidsminder som den kendte Poulnabrone Dolmen, der ligger smukt midt på den store kalkstensslette.
Herefter retur til vores hotel i Spanish Port og en god middag.

Aran_Islands_irland.jpg

Cliffs_of_Moher_irland.jpg

Dag 5 / Spanish Point - Limerick - Glen of Aherlow

Efter morgenmad tager vi afsked med Atlanterhavet og kører til Limerick, der er kendt for den enorme King Johns Castle fra 1200-tallet midt i byen, hvor vi inkluderer et besøg.
Her skal vi gå i fodsporene af forfatteren Frank McCourt, der har skrevet den hjertegribende – og dog opløftende - bog ”Angelas Aske” om hans fattige opvækst i Limericks slum i 1940´er og 50´erne. Han udvandrede til USA som 18-årig og blev dér lærer og prisbelønnet forfatter.
Som han så sigende skriver i bogen om barndommen:
When I look back on my childhood I wonder how I survived at all. It was, of course, a miserable childhood: the happy childhood is hardly worth your while.
Worse than the ordinary miserable childhood is the miserable Irish childhood, and worse yet is the miserable Irish Catholic childhood
.”  

På trods af den fattige og trøstesløse barndom er bogen præget af den særegne melankolske glæde, som man vil møde hos irerne. Og som fortæller meget om deres tro og mangel på samme.
Vi får en ekspert i Frank McCourt til at gøre bogens historie levende for os, og vi besøger museet samt de steder, som beskrives i bogen. Alle deltagere i rejsen opfordres til at læse bogen før afrejse, og den findes naturligvis oversat til dansk (og som film, som dog ikke matcher bogen).
Fra Limerick fortsætter vi gennem Tipperary og lander i den næsten ukendte naturperle Glen of Aherlow ved de høje Galtee Mountains. Midt i denne frodige dal indlogeres vi på et hyggeligt country house.
Om aftenen kan vi evt. spise på terrassen med smuk udsigt over dalen til Galtee Mountains samt tage en spadseretur i det grønne.

05_dag_b.jpg05_dag_a.jpg

Dag 6 / Glen of Aherlow

Efter en solid Irish breakfast møder vi den lokale guide Michael, der er ekspert i områdets historie samt den keltiske indflydelse på den kristne tro i Irland.
Han tager os bl.a. med til skjulte kilder, som stammer helt tilbage fra før-kristen tid, og som stadig den dag i dag er hellige kilder, hvor irere mødes på bestemte datoer for forskellige ritualer. Her kan vi få lov til at drikke af det hellige vand samt hænge en offergave på de omkringstående træer med en bøn – præcis som irerne gjorde det for flere tusind år siden og gør det den dag i dag.
Vi ser også Ogham Stones, som er keltiske indridsninger lig vores runesten, gamle kirker og gravpladser samt den store Kristusfigur, der overvåger dalen.
Det bliver en dag fyldt med spændende historier fra oldtiden til kristendommens indførelse og videre til irerne kamp for selvstændighed. Men gruppen vil også få et interessant indblik i, hvor meget den keltiske naturreligion har influeret den kristne religion i Irland – og som stadig lever i bedste velgående. En dag, hvor vi kommer tæt på den irske folkesjæl og deres enestående spiritualitet.
Om aftenen er der middag på hotellet, og den smukke natur og roen indbyder uden tvivl til en spadseretur i de smukke omgivelser senere på aftenen.

Monasterboice Muiredachs Kors.jpg

Dag 7 / Glen of Aherlow - Glendalough - Dublin

Efter morgenmad kører vi gennem det mest frodige landbrugsområde i Irland mellem lilla lyng, gule gorse (tornblad) og grønne marker forbi Rock of Cashel til de smukke Wicklow Mountains i det østlige Irland.
Et besøg i Irland er ikke fuldendt uden et besøg i klosterbyen Glendalough midt i Wicklow Mountains.

Byen ligger uendelig smukt med det imponerende 30m høje rundtårn, kirker og højkors ved Upper & Lower Lake omgivet af høje bjerge. Byen blev grundlagt i 500-tallet af St. Kevin, som en af de første kristne eremit-klosterbyer i Irland, og stedet anses i dag som national helligdom.
Naturen omkring Glendalough indbyder til afsondret fordybelse og meditation, hvilket netop var en af årsagerne til at munkene bosatte sig her.

Fra Glendalough tager vi en kort spadseretur gennem en gammel skov, der minder om ”Ringenes Herre”, til Upper Lake, der ligger smukt mellem høje bjerge. Her boede St. Kevin i en grotte i 500-tallet og levede af søens fisk og bær fra bjergene.

Når man ankommer til Upper Lake vil man uvilkårligt opleve den samme spirituelle følelse, som St. Kevin og de andre munke har fået – et helt unikt smukt sted med tid til fordybelse, især hvis man går lidt afsides...
Wicklow Mountains er i dag nationalpark og kaldes tillige ”The Garden of Irland”, da det er så afvekslende, smukt og indbydende. Turen viser tydeligt, hvor varieret landskabet er – fra frodige grønne marker til smukke hedearealer med tørvegravning og store vidder med flokke af kronhjorte.

Midt i den smukke natur ligger den smukke slotspark Powerscourt Gardens, som er kåret til top 3 haveanlæg i verden. Parken, der bl.a. har en italiensk have og en japansk have, ligger uendeligt smukt med udsigt til det ikoniske Sugarloaf Mountain. Her er også mulighed for at nyde en kop te eller kaffe i slottets café med hjemmelavede sandwich og kager på terrassen med en imponerende udsigt over parken.
Fra Powerscourt er der kun en kort bustur til det centrale Dublin, hvor vi indlogeres på et godt hotel i gåafstand til alle seværdigheder i Dublin.

02_wicklow_mountains_irland.jpg

Dag 8 / Dublin

Efter morgenmad er hele dagen afsat til sightseeing i Dublin, som er Irlands hovedstad med godt 1 mill. indbyggere. I Dublin er der en overflod af store seværdigheder som GPO, Trinity College, The Spire, Grafton Street, National Museum, Dublin Castle, m.v.
Vi hopper på de hyggelige dobbeltdækkerbusser og bliver kørt rundt til samtlige seværdigheder samt tager jer gennem det smukke Georgian Quarter med husene fra 1700-tallet og regeringskvarteret med de store palæer.
En stor del af dagen er vi sammen med den lokale pastor Martin, der bl.a. giver os en enestående rundvisning i byens to store, smukke og meget gamle katedraler: St. Patricks og Christchurch Cathedral (billede) og hvis muligt vil vi også deltage i Evensong med kirkens store kor.
Herudover vil pastor Martin fortælle om hans arbejde og samt kirkernes rolle i Irland i dag. Han vil inddrage os i det nye tiltag Dublin City Interfaith Forum, som er et multikulturelt og multireligiøst samarbejde omkring integration og respekt for andre folk, samt Council of Churches, der samler 14 forskellige kristne kirker som byzantisk, ortodoks, indisk-ordodoks, etc., hvor man bl.a. bygger nye traditioner baseret på St. Patrick og hans syn på religiøse og sociale områder. Her får man et glimrende og dybt indtryk af, hvordan de irske kirkesamfund er involveret i politiske og sociale emner. Det er samtidig en lejlighed til at diskutere kirkens rolle i vore to lande.

Vi besøger det kendte Trinity College, som er grundlagt af Dronning Elizabeth 1 i 1594. Her ligger også det kendte bibliotek fra 1700-tallet ”The Long Hall” samt udstillingen med de berømte manuskript ”Book of Kells” (billede), der er kalligraferet og udsmykket af munkene i 800-900-tallet, og rejsen inkluderer et besøg her.
Vi tager en spadseretur ned ad det fornemme strøg Grafton Street, hvor vi hilser på Molly Malone og ser alle gademusikanterne. Det bliver også tid til at opleve St. Stephans Green, som er en af byens grønne oaser med en meget smuk park.

Hvis man ønsker at se det imponerende National Museum med bl.a. en enestående flot samling af guldsmykker fra oldtiden samt omkring vikingerne i Irland, vil der blive tid til det.
Efter middag vil der være mulighed for at opleve storbyens atmosfære med bl.a. en hyggelig spadseretur langs flodpromenaden ved Liffey, hvor vi kan se, hvor vikingerne grundlagde byen i 841. Og måske opleve irsk stepdance og traditionel irsk musik på en af byens pubber.

Christchurch_dublin_irland.jpgBook_of_Kells_irland.jpg

Dag 9 / Dublin – Dublin Airport - Danmark

Efter morgenmad er der afgang fra hotellet kl. 10:00 med bus til Dublin Airport, hvor flyafgang til København kl. 12:40 (ankomst Kastrup kl. 15.55 (dansk tid)). Med SAS, flynummer SK 538

Her bor vi:

Drogheda: D Hotel (2 nætter) 4****
D_hotel_irland.jpgEt moderne og prisvindende hotel, der ligger smukt ved River Boyne og i gåafstand til bymidten. Hotellet har 104 værelser, heraf mange med udsigt over floden. Alle værelser har TV, kaffe/te-faciliteter, gratis WiFi, hårtørrer, m.m.

 

 

 

 

 

Spanish Port: Bellbridge Hotel (2 nætter) 3***
Bellbridge_hotel_irland.jpgEt meget udmærket hotel med en enestående beliggenhed ved Atlanterhavskysten. Hotellet er flot indrettet med en glimrende restaurant og bar. Alle værelser flot møbleret med TV, kaffe/te-faciliteter, gratis WiFi, hårtørrer, m.m. Hotellet indbyder til spadseretur langs Atlanterhavskysten, som ligger få meter væk.

 

 

 

 

 

Glen of Aherlow: Aherlow House Hotel (2 nætter) 3***
Aherlow_House_Hotel.jpgDejligt country house, beliggende midt i den smukkeste natur. Fra terrassen er der en enestående udsigt til Galtee Mountains. Hotellet har 29 værelser med gode faciliteter, heraf flere med udsigt. Værelser ligger på 1. sal, og der er ikke elevator. Her er tillige restaurant og bar samt ikke mindst masser af natur samt fred & ro.

 

 

 

 

 

Dublin: Harding Hotel (2 nætter) 3***
Harding_Hotel_irland.jpgHyggeligt hotel, der ligger meget centralt i Dublin i gåafstand til alle seværdigheder, men dog i én af de roligere sidegader. Hotellet har 52 værelser med TV, køleskab, WiFi, te/kaffe, m.v.. Her er tillige bar og bistro.

 

 

 

Vores rute:

C-18_rute.jpg

PRAKTISKE OPLYSNINGER OG PRIS

Irland – natur og eftertanke

15. - 23. april 2021 / 9 dage
Fra Kastrup lufthavn

Rejse nr. C-18

 

Pris kr. 14.950
Tillæg for enkeltværelse: 2.250


INKLUDERET I PRISEN

 •     Program som beskrevet inkl. entreer, rundvisning, m.v. Såfremt Newgrange ikke er muligt er der besøg i Knowth.
 •     Egen bus under rejsen.
 •     8 nætter på beskrevne hoteller inkl. morgenmad.
 •     7 x god middag på hoteller og restauranter, heraf velkomstmiddag på Scholars Restaurant.
 •     Møde med lokal beboer Stephen på Inersheer med gaelic sprog og historie.
 •     Dag med lokal ekspert i keltisk og kristen spiritualitet Michael i Glen of Aherlow.
 •     Halv dag med lokal pastor Martin i Dublin med rundvisning i katedraler samt indføring i Dublin City Interfaith Forum, Council of Churches samt diskussion.
 •     Eksklusiv storyteller-koncert  & foredrag “The Troubles in Songs & Words” med Joe Gibson.
 •     VIP-rundvisning og smagning på Boann Distillery.
 •     Foredrag undervejs om Irlands historie samt irsk kultur & mentalitet.
 •     Vox System med øretelefon, således at alle kan høre guide både ude og inde.
 •     Dansk-talende guide med stor erfaring i Irland samt uddannet historiker
 •  

IKKE INKLUDERET I PRISEN

 •     Drikkevarer, undtagen hvor beskrevet i program.
 •     Drikkepenge til hotel, bus, m.v., men det er helt frivilligt, om gæster vil give drikkepenge.
 •     Rejseforsikring er ikke inkluderet, og deltagere skal selv sørge for evt. rejseforsikring. Det blå sygesikringsbevis skal medtages og dækker i.h.t. Irlands sygedækning. Rejsen er for deltagernes eget ansvar.

 

NB: Rejsen er ikke fysisk anstrengende, dog skal det siges, at man altid kommer til at gå en del i løbet af rejsen, og gæster bør være i normal fysisk form a.h.t. til øvrige gæsters oplevelser. Normal fysisk form betyder, at man kan gå op til 3. sal på trapper uden besvær.

 

download pdf Hent udførlig rejsebeskrivelse

icon AKTUELT

Foredrag kalender

Vore rejseledere er også gode foredragsholdere. Dygtige og erfarne folk. Vil du vide mere om Irland, Færøerne, Grønland eller Balkan, så kontakt os gerne.

Det kan være i forbindelse med planlægningen af en rejse eller blot som et spændende indslag i jeres foredragsprogram

Vil du vide mere om Island, så se her

2021-rejser

Alle vores rejser til Island – og andre lande, findes på team-island.dk


Grupperejser:

Vi er i fuld gang med programmet for 2021. To rejser kan allerede ses på team-island.dk. Ud over dem kommer en tur med fokus på Islands vulkaner og geologi (med en dansk ekspert som rejseleder) og en med fokus på Islands fugle og planter.

Og der kommer to ture på 10 dage – Island rundt inkl. Vestmannaøerne (som 2020-rejsen) og flere andre.

Hold øje med siden, eller kontakt os.


Kør-selv rejser:

Vil du hellere køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv ture til Island. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Foretrækker du at sejle / have din egen bil med, så har vi gode kontakter til Smyril Line.

Kontakt os gerne med dine egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange.


Nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca 4 gange om året med relevante oplysninger om vores destinationer og rejser samt gode tilbud.

Vil du abonnére på KulturReturs nyhedsbrev kan du klikke her.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse sammen? Vi har mange års erfaring med, at arrangere rejser til grupper – efter jeres egne ønsker. Kontakt os og hør om mulighederne...

Gennerelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her og kontakt os ved spørgsmål.

Islændinge De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

icon TEAM-ISLAND

KulturRetur A/S samarbejder med et stærkt og kompetent hold af kvinder og mænd, der på hver sin måde bidrager til vores vellykkede rejser. Det fælles for dem er, at de brænder for deres områder og kender det bedre end de fleste. Alle taler dansk, nogle med charmerende accent, andre på en måde, der afslører at de har boet i Danmark gennem nogen tid.

En dygtig rejseleder lægger en masse til en tur, som man aldrig vil kunne læse sig til. Læn dig afslappet tilbage og nyd, at de har styr på det hele, og læn dig lyttende frem i sædet, når de fortæller. Måske bliver du endda udfordret på din viden og holdning – ikke det værste…

Alle vores rejser til Island – og andre lande ses på team-island.dk Her kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker og få glæde også af et godt socialt sammenhold eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture.

Læs KULTURRETUR og TEAM ISLAND's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Om vore destinationer

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur's rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

Alle vores rejser til Island – og andre lande findes på www.team-island.dk

Vores destinationer

#
Island har altid lokket med fremmedartede naturoplevelser, men det har været lidt dyrt. I dag kan man rejse let og lidt billigere, så hvorfor skulle du nu ikke…
#
Det internationale rejsemagasin, National Geographic Traveler, udnævnte i november 2007 Færøerne som det mest attraktive og mest uspolerede ø-samfund i verden –…
#
Fyldt med fantastiske landskaber præget af barskt og blidt, af grønt og blåt. Med en eventyrlig og farverig historie. Pubber med levende irsk folkemusik og sort…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.kulturretur.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked