phone +45 2962 8077

Israel – højskoledage og rejse

Israel – højskoledage og rejse

Udbydes i samarbejde med Rude Strand Højskole. Kontakt højskolen for bestilling og pris: 86 55 89 44 / info@rudestrandhojskole.dk

Turen indledes med nogle dages højskoleophold, i et muntert, hjertevarmt og nysgerrigt fællesskab med masser af vitaminer til hjerte og hjerne. 

Israel, Kana’ans Land, Palæstina – det er ikke tilfældigt, at der er flere betegnelser for det lille landområde ved den inderste ende af Middelhavet. Alle tre navne stammer hver især fra forskellige tider, og de afspejler således områdets skæbne gennem tiderne; det er nemlig karakteristisk, at landets geografiske beliggenhed har betinget, at det har haft en broget udvikling gennem historien. Sammen med det nuværende Syrien-Libanon danner Israel en smal bro med ørken på den ene side og havet på den anden, en bro, der i oldtiden forbandet de to kulturområder, Ægypten i syd og Mesopotamien i nordøst (det nuværende Iraq). Al karavanetrafik mellem disse to kulturelle tyngdepunkter måtte foregå ad denne bro, og landene i området blev først og fremmest gennemgangslande. Velstående byer opstod langs karavanevejene, og da samtidig frugtbarheden var stor sammenlignet med ørkenområderne (det var ”landet der flød med mælk og honning”), trængte stadig nye befolkningsgrupper ind i landet. Da det også var vigtigt for stormagterne at beherske karavanevejen, blev disse i sig selv ubetydelige lande kastebold mellem stormagterne. Alle disse forhold har sat deres præg på landet og bestemt den historiske udvikling.

Rejseleder: Anders Laugesen, journalist & religionshistoriker, programmedarbejder Danmarks Radio.

Kursusleder: Aage Augustinus, tidl. valgmenighedspræst og højskoleforstander.

I prisen er inkluderet alle måltider, overnatning og entreer. Der kan være udgifter til måltider på rejsedage.

Højskolen

Medvirkende på højskolen:

Bodil Skjøtt, cand.theol., generalsekretær i Israelsmissionen. Kirsten Vaupel, sopran & skuespiller. Niels Erichsen, pianist. Klezmer Duo. Stig Matthiesen, journalist, forfatter, ekspeditionsleder. Kirsten Nielsen, dr.theol., professor emerita Aarhus Universitet. Nir Drori, sprogunderviser. Vita Andreassen, cand.theol. sognepræst, tidl. højskoleforstander, formand for Betlehems Venner. William Ashley-Kristensen, stud. Arabisk & Islamstudier Aarhus Universitet. Helle Bak Holvad, forstander Rude Strand Højskole. Carsten Holvad, forstander Rude Strand Højskole. Bemærk at kursusdagene på højskolen ligger parallelt med et sangkursus. Vi vil derfor have en del af programmet sammen.

Rude Strand er højskole efter Grundtvigs tanker. En af Danmarks smukkest beliggende højskoler lige ud til Østjyllands idylliske kyst og med udsigt over Kattegat til Samsø, Tunø og Helgenæs.

Rude Strand Højskole Kystvejen 114, 8300 Odder. Tlf. 86 55 89 44 / info@rudestrandhojskole.dk

www.rudestrandhojskole.dk

Læs mere om højskoleopholdet og rejsen i den udførlige pdf-rejsebeskrivelse.

Dag 1 / Fælles morgensamling på højskolen. Udrejse og indkvartering.

kl. 09.00 Morgensamling ved Carsten Holvad.

Bus fra højskolen til Billund Lufthavn.

Afgang: fra Billund kl. 14.35. Via Frankfurt ankommer vi kl. 23.00 til Tel Aviv. Efter en kort tur op til Jerusalem ankommer vi til vort hotel. Her indkvarterer vi os for alle rejsens 6 nætter.

1_dag_israel.jpg

Dag 2 / Oliebjerget: udsigter og Eleona-kirken. Jerusalem: Kirker, Moskeer m.m.

Efter morgenmaden kører vi med bus op på Oliebjerget. Herfra vil vi opleve den pragtfulde udsigt over Jerusalem, og vi skal se ruinerne af en af oldkirkens store basilika’er, Eleona-kirken. Herefter begiver vi os til fods ned fra Oliebjerget og ser Domus Flevit-kirken og Getsemane Have med ”Alle Nationers Kirke” og Jomfru Marias begravelseskirke. Vel nede går vi ind i Jerusalems gamle bydel og når snart frem til Tempelpladsen. På den store, åbne og meget smukke plads lå jødernes tempel, indtil romerne ødelagde det i år 70 e.Kr. Omkring år 700 byggede muslimerne de to moskeer, Klippemoskeen og Aqsamoskéen. Herefter besøger vi en af Jerusalems kirker fra korsfarertiden, Anna Kirken ved Stefansporten samt Bethesda Dam. Derefter vil vi følge Via Dolorosa, ”Smertens Vej” til Gravkirken med Golgata og Kristi Grav.

Dag 3 / Betlehem: Fødselskirken og flygtningelejr. Måske kloster- og kirkebesøg?

Fra morgenstunden forlader vi Jerusalem mod syd og kører med bussen til Betlehem, hvor vi skal besøge Fødselskirken. Programmet for den resterende del af dagen i og omkring Betlehem er endnu ikke endelig fastlagt, men vi planlægger dels at dele gruppen op i mand/kvinde – hvor mændene besøger Marsaba-klostret (som ligger i ørkenen lidt uden for Betlehem – og som kun må besøges af mænd) og kvinderne besøger den lutherske kirke i Betlehem – dels at aflægge et besøg i en flygtningelejr.

Dag 4 / Genezareth Sø, Kapernaum og Tabgha-kirken. Nazareth og kirkebesøg.

Vi starter tidligt og kører mod nord frem til Genezareth Sø, hvor vi via Tiberias når frem til Kapernaum. I nærheden ser vi de berømte gulvmosaikker i Tabgha-kirken og vi besøger ”Saligprisningernes Bjerg”. Gennem de smukke galilæiske bjerge kører vi mod vest og når til Nazareth, hvor vi dvæler en stund for at se én af de kirker, hvortil traditionen henlægger Maria’s bebudelse. Hen på eftermiddagen tager vi retning tilbage mod Jerusalem.

Dag 5 / Jerusalem: Jaffaporten, Zion-bjerget og mindesmærke ved Yad Vashem.

Om morgenen går vi langs nordmuren og vestmuren til Jaffaporten, som er bygget sammen med Citadellet. Fra toppen af et af tårnene er der en storartet udsigt over hele den gamle by. Gennem det armenske kvarter når vi gennem Zion-porten ud til Zion-bjerget. Om eftermiddagen aflægger vi besøg ved Yad Vashem – det sted hvor man mindes de over 6 millioner jøder, som forsvandt eller blev dræbt under nazismen.

Dag 6 / Dødehavet og badetur. Oasen Ein Gedi. Med svævebane til plateau.

Gennem ørkenbjergene går det nedad og nedad indtil vi er ved Dødehavet næsten 400 meter under havets overflade. Her besøger vi Qumran, hvor Dødehavsteksterne blev fundet. Ved oasen Ein Gedi, spiser vi frokost, og der kan blive tid til at bade i Det døde Hav. En times kørsel længere mod syd på kysten til Masada. Som en ørnerede højt til vejrs på et klippeplateau anlagde Herodes sit palads, som senere blev en fæstning, hvor jødiske oprørere forskansede sig mod romerne. Med svævebane føres vi op til plateau’et 400 meter over Dødehavets bred. 

6_dag_israel.jpg

Dag 7 / Hebron: patriarkernes grav, mød lokale jøder og arabere. Grædemuren.

Besøg ved patriarkernes grav i Hebron og muligvis møde med lokale jøder og arabere. Ved aftenstid går vi sammen hen til Grædemuren og overværer sabbatens begyndelse.

7_dag_israel.jpg

Dag 8 / Jerusalem: syrisk ortodoks kirke. Hjemrejse og bus tilbage til højskolen.

Inden afrejsen fra Jerusalem besøger vi en syrisk ortodoks kirke. Midt på formiddagen forlader vi Jerusalem og kører ned til Tel Aviv, hvorfra vort fly afgår kl. 16.30. Efter en mellemlanding i Frankfurt ankommer vi til Billund Lufthavn kl. 22.25. Herfra vil vi med bus køre tilbage til højskolen.

10b_dag_israel.jpg

download pdf Hent udførlig rejsebeskrivelse

Rejsenummer: C-25

OBS: Højskoleophold fra d. 17. – 22. september

Lufthavn: Billund

Afrejse: 22.09.2018

Hjemkomst: 29.09.2018

Pris kr. 19.950

Vejret i Tel Aviv lige nu

icon AKTUELT

Foredrag kalender

Vore rejseledere er også gode foredragsholdere. Dygtige og erfarne folk. Vil du vide mere om Irland, Færøerne, Grønland eller Balkan, så kontakt os gerne.

Det kan være i forbindelse med planlægningen af en rejse eller blot som et spændende indslag i jeres foredragsprogram

Vil du vide mere om Island, så se her

Flere 2018-rejser

I 2018 udbyder vi rejser til Færøerne, Italien, Rumænien, Kosovo/Albanien og Israel.

Se også vores rejser til Island på team-island.dk

Nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca 4 gange om året med relevante oplysninger om vores destinationer og rejser samt gode tilbud.

Vil du abonnére på KulturReturs nyhedsbrev kan du klikke her.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse fra medio august og resten af året (eller 2016), så kontakt os gerne.

Gennerelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her og kontakt os ved spørgsmål.

Islændinge De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

icon KULTURRETUR

KulturRetur A/S samarbejder med et stærkt og kompetent hold af kvinder og mænd, der på hver sin måde bidrager til vores vellykkede rejser. Det fælles for dem er, at de brænder for deres områder og kender det bedre end de fleste. Alle taler dansk, nogle med charmerende accent, andre på en måde, der afslører at de har boet i Danmark gennem nogen tid.

En dygtig rejseleder lægger en masse til en tur, som man aldrig vil kunne læse sig til. Læn dig afslappet tilbage og nyd, at de har styr på det hele, og læn dig lyttende frem i sædet, når de fortæller. Måske bliver du endda udfordret på din viden og holdning – ikke det værste…

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker og få glæde også af et godt socialt sammenhold eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til Island som vi præsenterer på www.team-island.dk.

Læs KULTURRETUR og TEAM ISLAND's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Om vore destinationer

 

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur's rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og forsøgt at få gennemført en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet. Men opblussen af politisk uro forhindrede gennemførelse.

I 2018 udbydes grupperejser til Færøerne, Italien, Rumænien, Kosovo/Albanien og Israel. Se også alle vores rejser til Islandwww.team-island

Vores destinationer

#
Island har altid lokket med fremmedartede naturoplevelser, men det har været lidt dyrt. I dag kan man rejse let og lidt billigere, så hvorfor skulle du nu ikke…
#
Det internationale rejsemagasin, National Geographic Traveler, udnævnte i november 2007 Færøerne som det mest attraktive og mest uspolerede ø-samfund i verden –…
#
Fyldt med fantastiske landskaber præget af barskt og blidt, af grønt og blåt. Med en eventyrlig og farverig historie. Pubber med levende irsk folkemusik og sort…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2 +45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked