phone +45 2962 8077

Italien – haver og Medici-villaer

Klassiske haver og Medici-villaer

– med haveekspert og kulturhistoriker Ole Fournais på haverejse i Toscana

Rejsen tilbydes i samarbejde med Italien Information Service A/S, der har det tekniske ansvar for rejsen. Bestil rejsen via dette LINK

Vi opholder os i – og omkring Firenze, hvor vi bl.a. vil besøge både klassiske og nyere haveanlæg, nogle af Toscanas ældste eksisterende Medici-villaer og andre interressante villaer med haveanlæg inspireret af rennæssancen. Vi besøger også én af Italiens verdensberømte planteskoler Vannucci-piante, for at opleve deres berømte specialitet "Topiary" – figurklippede stedsegrønne planter. Men renæssancehaver er endvidere præget af marmor: som skulpturer, trapper, mure, belægninger m.m. – Derfor oplever vi naturligvis de berømte marmorbrud i Carrara, hvor også vores egen Bertel Thorvaldsen – i lighed med talrige andre kunstnere før og nu – tog til for at udvælge sine egne blokke af det smukke hvide marmor. 

Dag 1 / Ankomst Firenze. Besøg i eksklusiv holtelhave med fine plantesamlinger

Vi flyver fra Kastrup kl. 06.50 onestop Bruxelles og med ankomst Firenze kl.11.00, hvor vi bor de første 3 nætter. Efter aflevering af vores bagage spadserer vi den korte tur til kvarteret nord for byens berømte domkirke, hvor vi besøger en eksklusiv hotelhave med dejlig atmosfære og fine plantesamlinger. Efter flere årtiers forfald er haveanlægget – ligesom bygningerne – gennem adskillige år blevet nænsomt restaureret og blevet udbygget, så det samlede indtryk skaber en atmosfære af diskret elegance. Herefter middag på restaurant tæt ved vores eget hotel.

domkirke_firenze.JPG

2.2.jpeg

Dag 2 / Fiesole med Villa Le Balze, Villa Medici og Villa Gamberaia

Med bybus kører vi op til oldtidsbyen, hvor vi fra torvet spadserer til de to nærliggende haver. Den privatejede Villa Medici i Fiesole er fra ca. 1450 (og ejes stadig af en ”Medici”  og rummer klassiske terrasser med fine blomstersamlinger. I mellemkrigstiden renoverede den berømte engelske havearkitekt, Cecil Pinsent haven og anlagde ligeledes nabohaven ved Le Balze.
Villa Le Balze ejes i dag af det amerikanske Georgetown University og byder på en række små, velanlagte og meget velpassede haverum omkring den oprindelige villa med formidable udsigter ned over Firenze.
Frokostpausen denne dag holder vi ved det lille charmerende torv i Fiesole.
Herefter kører vi til landsbyen Settignano lidt nede af bjerget, hvor vi besøger en af Toscanas allermest fotograferede haver, Villa Gamberaia fra 1610-1630. Den adelige lystvilla Gamberaia rummer en mindre have, men opdelt i tydelige rum med særlige funktioner: blomsterbede, citrustræer, frugttræer, olivensamlinger og ikke mindst de velklippede cypreshække både som indgangsparti og som udsigtsbuer.

citrusfrugt.jpg

 

 

Dag 3 / Boboli-parken og adelshave i Firenze

Denne dag besøger vi to haveanlæg syd for Arno-floden. Først den meget store fyrstehave ved Palazzo Pitti kendt som Boboli-parken – og som Italiens vigtigste renæssancehave, men den har desuden flere barokpartier. Den rummer en mængde elementer: amfiteater, cypres-allér, mange fontæner, et hav af statuer, et væld af træer, buske og ikke mindst en fin samling roser og pæoner – desuden et ”Kaffeehaus” og grotter med mytologiske figurer. Foruden parken oplever vi også Pitti-paladsets store kunstsamlinger og fine interiører.
Efter frokostpausen besøger vi Giardino Torregiani. Denne privatejede, velplejede og harmoniske park på godt 7 tønder land ( ! ) rummer både plæner, mindre træplantninger, et observatorium, mange marmorstatuer – og et lille gartneri. Grev Torrigiani viser selv rundt og forklarer om de meget forskellige stilarter og pudsigheder undervejs – også om den meget høje havemur, som er en rest af byens historiske fæstningsværker.

Boboli-parken.jpg

Dag 4 / Renæssancehaver: Villa Pietra, Villa della Petraia og Giardino di Castello

Denne morgen besøger vi i byens nordlige del Villa Pietra, en fyrstevilla fra barokken beliggende højt på en skråning med en formidabel udsigt ned over Firenze og over til Fiesole. Skønt den nuværende have ser meget ældre ud, er den i den nuværende form først anlagt 1904 af den berømte englænder, Sir Arthur Acton – kendt for sit store arbejde for det kongelige engelske haveselskab. Acton var særdeles optaget af de klassiske italienske haver og søgte at skabe en kombination af moderne renæssancehave med pergolaer, marmorportaler, balustrader, et væld af planter m.m. – og en engelsk landskabshave. Haven rummer bl.a. en række figurklippede buksbom, taks, cypresser, en mængde slyngroser, mange udsigtsmuligheder og tilsammen skaber alt dette en særegen harmoni.

Efter frokostpausen besøger vi to af de ældste italienske renæssancehaver i forstaden Sesto-Fiorentino. Først Villa della Petraia anlagt i slutningen af 1500-tallet efter datidens nye haveidealer : mange terrasser, blomsterbede på et niveau, frugttræer på et andet, fiskebassin på tværs af den faste akse og med udsigt ned over den frodige Arno-dal, som gennem mange århundreder har skabt grundlag for den velstående bystat, Firenze. I midten af 1800-tallet udvides haven bag villaen med den engelsk-inspirerede landskabspark, som med de talrige træer giver svalende skygge. – Villaen var i en kort årrække omkring 1870 bolig for den italienske konge.
Tæt ved besøger vi Giardino di Castello – regnet blandt de ældste Medici-haver i Toscana. På dette svagt skrånende terræn blev anlagt en ganske særpræget have med fine buksbomhække omkring sirlige bede og meget præget af den berømte samling af nu næsten forsvundne marmorstatuer og citrus-træer i store terracotta-krukker.
Herefter kører vi til vort hotel i Montecatini, hvor vi bor de næste 4 nætter.

Giardino_di_Castello.jpg

Dag 5 / Specialplanteskole og Montecatini Alto klippeformation med fine udsigter

I området mellem Firenze og Montecatini besøger vi lidt syd for købstaden Pistoia Vannucci-planteskolen, som regnes blandt verdens største på godt 400 ha med produktion af næsten alle tænkelige planter. Virksomheden er førende på verdensmarkedet med de fra renæssancehaverne så kendte elementer som f.eks. geometriske former, finurlige skabninger som dyr, fugle og biler – det skabt af dygtige gartnere af planter som buksbom, liguster, taks, cypres o.l.
Efter frokost i en lokal ”Cantina” for områdets løsarbejdere kører vi op til det øvre Montecatini, som oprindeligt blev bygget som klosterkompleks og senere også en fæstning, hvorfra man har en formidabel udsigt over hele området. På denne klippetop ligger i dag en række små butikker, mange caféer og desuden en stribe smukke udsigter hele vejen rundt, som vi nyder fra en af de mange cafeer.
Nede igen i selve Montecatini, som gennem mange århundreder har været populær både for velhavende italienere og centraleuropæere som en noget eksklusiv kurby, får vi tid til at lade os friste af de mange modebutikker m.m.....

Dag 6 / Carrara-marmor – og Thorvaldsen

Marmor er temaet denne dag, hvor vi kører ud til vestkysten af Toscana til de verdensberømte marmorbjerge bag byen Carrara. Allerede i Oldtiden brød man marmor til bygninger, statuer, broer, o.l. i disse bjerge, hvor der stadig findes meget store mængder af marmor i særdeles høj kvalitet og i mange farver. Først og fremmest er det hvid marmor, som har gjort Carrara til en mærkevare. Især i renæssancen og barokken leverede området marmor til hele Europa. Vi beundrer facaden på Bertel Thorvaldsens hus i byen og besøger domkirken.
Efter frokostpausen i den gamle middelalderby kører vi op i to dale bag byen og ser, hvordan blokkene hugges og sprænges ud af bjerget. Vi besøger en mindre udstilling om håndværkets historie og endelig oplever vi, hvordan man inde i en enorm bjerghule hugger blokkene ud. Her oplever vi også de tekniske forhold ved at få de store og særdeles tunge blokke ud fra bjerget i et stykke.

marmorbrud.jpg

 

Dag 7 / Citrus-træer og nyere haver

Vi kører den korte tur til virksomheden Oscar Tintori i byen Pescia. Familien Tintori er verdensberømt for produktion af citrus-planter i alle tænkelige sorter og leverer citrus-træer til hele verden. Overalt i Italiens store og små slotshaver finder vi Tintoris citron-træer – også i alle haver på vores rejse. I firmaet ser vi også den store udstilling af citrus-træer i terracotta-krukker – nogle krukker er mandshøje og sælges til meget høje priser, men har desuden en særdeles høj kvalitet.
Derefter kører vi til fyrstehaven Garzoni ved Collodi, en typisk renæssancehave på en stejl skråning med mange terrasser og trapper – udformet som en pastiche over det klassiske tema. Her blev anlagt et formidabelt terrasseret haveanlæg med talrige marmorværker med referencer til den græske og romerske gudeverden – med og store, farverige blomsterpartier.
Efter frokostpausen i denne Pinocchio-by er to klassiske haver nordøst for Lucca på programmet. Først den mindre Villa Torrigiani, oprindeligt opført i 1600-tallet. I 1700-tallet tilføjes bl.a. den nu meget berømte have for gudinden Flora med en samling barokke blomsterbede. En nyere romantisk havedel med sjældne træer indrammer nu de ældste dele.
Endelig besøger vi den meget store Villa Marlia, som rummer både en maurisk inspireret have og haverum fra renæssancen og barokken plus en romantisk del foruden et vandteater, en fornem citrussamling og en mere moderne have fra 1920-erne.

appelsiner.jpgcitroner.jpg

Dag 8 / Villa Demidoff, frokost v. Bilancino-søen og hjemrejse

Efter god tid til morgenmaden og eventuelt en kort spadseretur i centrum forlader vi Montecatini og kører mod øst.
Formiddagens sene besøg gælder Villa Demidoff ved købstaden Pratolino nord for Firenze. Her lå først en mindre jagthytte i dette meget store skovområde mellem Firenze og Bologna, men senere opførte storhertugen af Toscana, Franscesco 1 en større og langt mere fornem bolig for en adelsfamilie. Desuden blev både i 1700-, 1800- og 1900-tallet anlagt en smuk og meget harmonisk park – efter denne tids store forbilleder i England.
Efter frokostpausen ved den smukke Bilancino-sø kører vi til lufthavnen i Bologna, hvorfra vi flyver kl. 20.00 med ankomst til Kastrup kl. 22.00

Villa_Demidoff.jpg

PRAKTISKE OPLYSNINGER OG PRIS

Rejsen tilbydes i samarbejde med Italien Information Service A/S – og bestilles direkte hos dem via dette LINK 

Rejsens pris, inkl. fly, hoteller, alle udflugter og entreer samt ½-pension:

kr. 14.710   Tillæg for enkeltværelse: 1.420,-

Læs om afbestillingsregler, ”Blå sygesikringsbevis” m.m. via dette LINK

download pdf Hent udførlig rejsebeskrivelse

Rejsenummer: C-31

OBS: Rejsen tilbydes i samarbejde med Italien Information Service A/S

Lufthavn: Kastrup

Afrejse: 2018-09-17 00:00:00

Hjemkomst: 2018-09-24 00:00:00

Pris kr. 14.710

Vejret i Firenze lige nu

icon AKTUELT

Foredrag kalender

Vore rejseledere er også gode foredragsholdere. Dygtige og erfarne folk. Vil du vide mere om Irland, Færøerne, Grønland eller Balkan, så kontakt os gerne.

Det kan være i forbindelse med planlægningen af en rejse eller blot som et spændende indslag i jeres foredragsprogram

Vil du vide mere om Island, så se her

Flere 2018-rejser

I 2018 udbyder vi rejser til Færøerne, Italien, Rumænien, Kosovo/Albanien og Israel.

Se også vores rejser til Island på team-island.dk

Nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca 4 gange om året med relevante oplysninger om vores destinationer og rejser samt gode tilbud.

Vil du abonnére på KulturReturs nyhedsbrev kan du klikke her.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse fra medio august og resten af året (eller 2016), så kontakt os gerne.

Gennerelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her og kontakt os ved spørgsmål.

Islændinge De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

icon KULTURRETUR

KulturRetur A/S samarbejder med et stærkt og kompetent hold af kvinder og mænd, der på hver sin måde bidrager til vores vellykkede rejser. Det fælles for dem er, at de brænder for deres områder og kender det bedre end de fleste. Alle taler dansk, nogle med charmerende accent, andre på en måde, der afslører at de har boet i Danmark gennem nogen tid.

En dygtig rejseleder lægger en masse til en tur, som man aldrig vil kunne læse sig til. Læn dig afslappet tilbage og nyd, at de har styr på det hele, og læn dig lyttende frem i sædet, når de fortæller. Måske bliver du endda udfordret på din viden og holdning – ikke det værste…

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker og få glæde også af et godt socialt sammenhold eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til Island som vi præsenterer på www.team-island.dk.

Læs KULTURRETUR og TEAM ISLAND's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Om vore destinationer

 

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur's rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og forsøgt at få gennemført en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet. Men opblussen af politisk uro forhindrede gennemførelse.

I 2018 udbydes grupperejser til Færøerne, Italien, Rumænien, Kosovo/Albanien og Israel. Se også alle vores rejser til Islandwww.team-island

Vores destinationer

#
Island har altid lokket med fremmedartede naturoplevelser, men det har været lidt dyrt. I dag kan man rejse let og lidt billigere, så hvorfor skulle du nu ikke…
#
Det internationale rejsemagasin, National Geographic Traveler, udnævnte i november 2007 Færøerne som det mest attraktive og mest uspolerede ø-samfund i verden –…
#
Fyldt med fantastiske landskaber præget af barskt og blidt, af grønt og blåt. Med en eventyrlig og farverig historie. Pubber med levende irsk folkemusik og sort…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2 +45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked