Færøerne – smukt og overskueligt

Udsigterne er utroligt smukke på de mange små øer. Afstandene er ikke store. Derfor har vi valgt at indkvartere jer på samme sted under hele opholdet. Så er der også god tid til at udforske den lille hovedstad Tórshavns mange fine steder. Men i det hele taget er der god tid på Færøerne, når man vælger at flyve. Brug den gerne på vore forslag, som er beskrevet herunder, eller lav noget helt andet. Læs en god bog, siddende på kanten af Atlanterhavet. Nyd naturen, kulturen, historien og den lækre, friske mad.

Rejsen kan også arrangeres uden for højsæsonen i 2019. Vil I først vil afsted i 2020, så forhør jer gerne om muligheder & priser nu.

Programmet herunder er vejledende, kontakt os hvis I har andre ønsker. Vi booker også gerne jeres ønskede aktiviteter undervejs, så I kan koncentrere jer fuldt ud, om at nyde ferien og alle de store oplevelser der venter jer.

 

Dag 1 / Vagar – Tórshavn. Indkvartering og tid til at se byen.

Afrejse fra Danmark (fra enten Kastrup eller Billund); flere afgange hver dag. Det tager ca. 21⁄2 time at flyve. Efter ankomst til Vagar lufthavn, tager I med den ordinære FLYBUS til Torshavn og ved busholdepladsen i hovedstaden venter jeres bil (se Praktiske oplysninger).

Turen går derefter direkte til indkvarteringsstedet, hvor I bor under hele opholdet) i Tórshavn – og der er stadig lidt tid til at kigge sig lidt omkring. Måske i det gamle centrum, Tinganes.

torshavn.jpg

Dag 2 / Saksun, "Kjæmpen & Kællingen", Gøta, Gjógv & Klaksvík.

Dagens tur kunne være en heldagstur. I besøger først den isolerede bygd Saksun, beliggende i en dyb fjord omringet afhøje fjelde. Ruten går over “Atlanterhavsbroen”, som sammenknytter øerne Streymoy og Eysturoy. Siden hen kører Imod Gjógv – én af de allersmukkeste strækninger på Færøerne, men først dukker Kjæmpen og Kællingen op i havet. Videre mod Gøta, og kirken, som måske også besøges. Dronning Margrethe indviede kirken i 1995.

I kan besøge muséet Blásastova i Gøta og den gamle kirke, før I kører videre gennem tunnellen til Klaksvík, hvor I bl.a. kan se Christianskirken. Kirken blev indviet i 1963 som minde omde færøske fiskere, der døde på havet under 2. verdenskrig, og er bygget til minde om kong Christian X.
Efter frokost i Gjógv, kan man køre videre til Eysturoy og Færøernes næststørste by Klaksvík.
Efter Klaksvík kører I tilbage til Tórshavn – sidst på dagen.

saksund.jpg

Dag 3 / Helikoptertur til øen Mykines? Fugle & bygd. Fuglefjelde ved Sørvåg.

Brug dagen på at køre til den vestlige del af øgruppen og en tur ud til den sagnomspundne lille ø Mykines, den vestligste del af Færøerne. HER er der mange lunder (søpapegøjer). Man bør være på Mykines i nogle timer, hvis man gerne vil se på fugle. Ellers kan man bruge lidt tid på at gå rundt i den lille bygd.

På vejen tilbage kan man langs de høje fuglefjelde ved Sørvåg få en god fornemmelse af de specielle forhold, som de mange fugle yngler under. Fuglene fordeler sig på de høje fjeldsider; øverst mallemukker og søpapegøjer, længere nede på de helt smalle hylder lomvier og rider og længst nede, mellem klippestykkerne, finder tejsterne skjulesteder for deres æg.

Sidst på dagen er I tilbage i Torshavn igen.

NB: man kan flyve MEGET billigt med helikopter til Mykines, hvis der er plads. De lokale har fortrinsret.

lunde_faeroerne.jpg

Dag 4 / Kirkjubøur: Magnus-katedral, Olavskirke og kongsgården.

I kan måske besøge Kirkjubøur, der i middelalderen var det gejstlige og kulturelle centrum. Her ligger den ufuldendte Magnus-katedral, den lille Olavskirke fra middelalderen og den maleriske kongsgård beboet af kongsbonden, som er 17. generation på stedet. Mange prominente personligheder i kultur og politik er udgået fra denne slægt. Man kan besøge en del af huset, der i øvrigt fungerer som privatbolig.

Hvis I kender, eller har hørt om, den færøske kunstner Trondur Pattursson kan det være interessant at vide, at han blev født på denne gård, sammen med en tvillingebror – sidstnævnte overtog gården, men døde for nogle år siden. Trondur bor tæt på sit gamle fødested.

Det er en kort tur, og den kan indpasses på andre dage.

02_streymoy.jpg

Dag 5 / Nolsoy: Natur & verdens største bestand af lille stormsvale – vil du se dem?

Brug måske denne dag på en tur over til øen Nolsoy, der ligger ud for havnen i Torshavn: den ø, man altid ser fra byen. Det mest interessante er, hvis I kan komme med på en tur med den danske ornitolog Jens-Kjeld Jensen, der har boet dér i (sikkert) mere end 20 år. Han ved alt, der er værd at vide om færøske fugle. Nogle gange arrangerer han en tur op i fjeldet om aftenen for at se stormsvaler – en lille væver fugl. NB: det skulle I få arrangeret; det er en fantastisk oplevelse...

stormsvale.jpg

Dag 6 / Suduroy: Kulmine, den tidligere handelsstation, udsigter & aftensmad.

Hvis I kan få det hele til at passe med færgen, så er det meget fint at sejle helt ned til den sydligst beliggende ø Suduroy. Her er meget at se, inkl. en primitiv kulmine, stedet med det gamle færøske flag og meget andet. I den lille by kan man besøge en tidligere handelsstation og få noget godt mad (i hvert fald om aftenen).

01_suduroy.jpg

Dag 7 / Torshavn: Kunstmuseum, Nordens hus, Naturhistorisk museum & Parken.

Gå på opdagelse blandt hovedstaden Torshavn’s forskellige attraktioner. Et godt kunstmuseum, Nordens hus med udstillinger, cafe og i det hele taget et fint bygningsværk, det naturhistoriske museum, parken (kaldet Plantagen) og bare byens små gader.

01_torshavn.jpg

Dag 8 / Hjemrejse.

Om formiddagen kører I ned til busholdepladsen (ved havnen, samme sted som da I ankom) og afleverer bilen. Sætter jer i bussen mod lufthavnen og bliver dermed klar til afgang mod Danmark. 

domkirke_faeroerne.jpg

 

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Rejse nr. F-100 

Kontakt os for pris – NB: jo tidligere bestilling, jo bedre priser.

 

Prisen inkluderer:

• Flybilletter Danmark-Færøerne t/r, inkl. flyskatter og afgifter

BIL

Ved 2 personer:

Toyota Yaris, inkl. fri km og CDW-forsikring, fra busholdeplads i

Torshavn (v/ankomst) til busholdeplads i Torshavn (v/afrejse)

Ved 4 personer:

Toyota Avensis, inkl. fri km og CDW-forsikring, fra busholdeplads

i Torshavn (v/ankomst) til busholdeplads i Torshavn (v/afrejse)

• 7 nætter i delt dobbeltværelse på guesthouse, med delt bad/toilet (for hver to

værelser er der en lille forgang med hhv. et badeværelse og et toilet, altså i hver

sit rum, og kun noget maks. fire personer skal bruge) – inkl. morgenmad

• Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden

 

Prisen inkluderer ikke:

• Brændstof til bilen

• Måltider, ud over morgenmad

 

Rejsenummer: F-100

OBS: Valgfrie datoer - bed om tilbud

Lufthavn: Kastrup/Billund

Afrejse:

Hjemkomst:

Pris kr.

Vores rejser

icon AKTUELT

Foredrag kalender

Vore rejseledere er også gode foredragsholdere. Dygtige og erfarne folk. Vil du vide mere om Irland, Færøerne, Grønland eller Balkan, så kontakt os gerne.

Det kan være i forbindelse med planlægningen af en rejse eller blot som et spændende indslag i jeres foredragsprogram

Vil du vide mere om Island, så se her

2021-rejser

Alle vores rejser til Island – og andre lande, findes på team-island.dk


Grupperejser:

Vi er i fuld gang med programmet for 2021. To rejser kan allerede ses på team-island.dk. Ud over dem kommer en tur med fokus på Islands vulkaner og geologi (med en dansk ekspert som rejseleder) og en med fokus på Islands fugle og planter.

Og der kommer to ture på 10 dage – Island rundt inkl. Vestmannaøerne (som 2020-rejsen) og flere andre.

Hold øje med siden, eller kontakt os.


Kør-selv rejser:

Vil du hellere køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv ture til Island. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Foretrækker du at sejle / have din egen bil med, så har vi gode kontakter til Smyril Line.

Kontakt os gerne med dine egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange.


Nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca 4 gange om året med relevante oplysninger om vores destinationer og rejser samt gode tilbud.

Vil du abonnére på KulturReturs nyhedsbrev kan du klikke her.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse sammen? Vi har mange års erfaring med, at arrangere rejser til grupper – efter jeres egne ønsker. Kontakt os og hør om mulighederne...

Gennerelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her og kontakt os ved spørgsmål.

Islændinge De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

icon TEAM-ISLAND

KulturRetur A/S samarbejder med et stærkt og kompetent hold af kvinder og mænd, der på hver sin måde bidrager til vores vellykkede rejser. Det fælles for dem er, at de brænder for deres områder og kender det bedre end de fleste. Alle taler dansk, nogle med charmerende accent, andre på en måde, der afslører at de har boet i Danmark gennem nogen tid.

En dygtig rejseleder lægger en masse til en tur, som man aldrig vil kunne læse sig til. Læn dig afslappet tilbage og nyd, at de har styr på det hele, og læn dig lyttende frem i sædet, når de fortæller. Måske bliver du endda udfordret på din viden og holdning – ikke det værste…

Alle vores rejser til Island – og andre lande ses på team-island.dk Her kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker og få glæde også af et godt socialt sammenhold eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture.

Læs KULTURRETUR og TEAM ISLAND's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Om vore destinationer

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur's rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

Alle vores rejser til Island – og andre lande findes på www.team-island.dk

Vores destinationer

#
Island har altid lokket med fremmedartede naturoplevelser, men det har været lidt dyrt. I dag kan man rejse let og lidt billigere, så hvorfor skulle du nu ikke…
#
Det internationale rejsemagasin, National Geographic Traveler, udnævnte i november 2007 Færøerne som det mest attraktive og mest uspolerede ø-samfund i verden –…
#
Fyldt med fantastiske landskaber præget af barskt og blidt, af grønt og blåt. Med en eventyrlig og farverig historie. Pubber med levende irsk folkemusik og sort…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.kulturretur.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked