En ferie med stort indhold

Få de bedste oplevelser fra både Færøerne og Island, på én og samme tur. Er I sultne efter store oplevelser, så vær forberedte på, at komme hjem igen, opfyldt med frisk energi og en masse fortællinger om vore nordlige naboer. Sejlture, hvalsafari, fugle og natur så storslået, at man skal opleve det selv for at kunne fatte det.

Rejsen kan også arrangeres uden for højsæsonen i 2019. Vil I først vil afsted i 2020, så forhør jer gerne om muligheder & priser nu.

Programmet herunder er vejledende, kontakt os hvis I har andre ønsker. Vi booker også gerne jeres ønskede aktiviteter undervejs, så I kan koncentrere jer fuldt ud, om at nyde ferien og alle de store oplevelser der venter jer.

For jer der foretrækker at sejle og have egen bil med: Vi har gode aftaler med Smyril Line (færgen Norrøna) – kontakt os og hør nærmere.

 

Dag 1 / Ankomst til Færøerne. Indkvartering i Torshavn og tid til at udforske centrum.

Afrejse fra Kastrup Lufthavn fx. kl. 12.20, ankomst Vargar/Færøerne kl. 13.50 (lokal tid). NB: Der er flere afgange hver dag fra Kastrup og færre fra Billund.

I tager med den ordinære FLYBUS til Torshavn og ved busholdepladsen venter jeres bil (se mere under praktiske oplysninger).

Turen går derefter direkte til indkvarteringsstedet i Torshavn, hvor I bor de kommende tre nætter – og der er stadig nogle timer til at se sig lidt omkring. Måske i det gamle centrum, Tinganes?

Tinganes.jpg

Dag 2 / Heldagstur: Saksun via atlanterhavsbroen til Gjógv. Gøta og Klaksvík.

Dagens tur er en heldagstur. I besøger først den isolerede bygd Saksun, beliggende i en dyb fjord omringet afhøje fjelde. Ruten går over “Atlanterhavsbroen”, som sammenknytter øerne Streymoy og Eysturoy. Siden hen kører Imod Gjógv – én af de allersmukkeste strækninger på Færøerne, men først dukker Kjæmpen og Kællingen op i havet. Videre mod Gøta, og kirken, som måske også besøges. Dronning Margrethe indviede kirken i 1995.

I kan besøge muséet Blásastova i Gøta og den gamle kirke, før I kører videre gennem tunnellen til Klaksvík, hvor I bl.a. kan se Christianskirken. Kirken blev indviet i 1963 som minde omde færøske fiskere, der døde på havet under 2. verdenskrig, og er bygget til minde om kong Christian X.
Efter frokost i Gjógv, kan man køre videre til Eysturoy og Færøernes næststørste by Klaksvík.
Efter Klaksvík kører I tilbage til Tórshavn – sidst på dagen.

saksund.jpg

Dag 3 / Mykines – fugle & sejltur langs fuglefjeld fra Sørvåg. Mulighed for helikoptertur?

Brug dagen på at køre til den vestlige del af øgruppen og en tur ud til den sagnomspundne lille ø Mykines, den vestligste del af Færøerne. HER er der mange lunder (søpapegøjer), se billedet. Man bør være på Mykines i nogle timer, hvis man gerne vil se på fugle. Ellers kan man bruge lidt tid på at gå rundt i den lille bygd og/eller tid til at kigge fugle
På vejen tilbage sejler vi langs de høje fuglefjelde ved Sørvåg og får en god fornemmelse af de specielle forhold, som de mange fugle yngler under. Fuglene fordeler sig på de høje fjeldsider; øverst mallemukker og søpapegøjer, længere ned på de helt smalle hylder lomvier og rider og længst nede, mellem klippestykkerne, finder tejsterne skjulesteder for deres æg.
Sidst pådagen er I tilbage i Torshavn igen.
NB: man kan flyve MEGET billigt med helikopter til Mykines, hvis der er plads. De lokale har fortrinsret.

mykines07.jpg

lunde_faeroerne.jpg

Dag 4 / Den historiske by Kirkjubøur: fine kirker & kongsgård. Færge til Island.

I kan nemt nå at besøge Kirkjubøur, der i middelalderen var det gejstlige og kulturelle centrum. Her ligger den ufuldendte Magnus-katedral, den lille Olavskirke fra middelalderen og den maleriske kongsgård beboet af kongsbonden, som er 17. generation på stedet. Mange prominente personligheder i kultur og politik er udgået fra denne slægt. Man kan besøge en del af huset, der i øvrigt fungerer som privatbolig.
MEN I skal være tilbage i byen, ikke senere end kl. 16.30/17.00, for der skal være tid til at aflevere bilerne (ved færgen) og nå færgen Norrøna til afgang mod Island kl. 18.00 NB: her er regnet med indkvartering i dobbelt-kahyt, med vinduer.

Tinganes.jpg

Dag 5 / Ankomst Island: Seydisfjördur, øde områder, Mývatn, pseudokraterne & fugle.

Der er ankomst til én af Islands smukkeste byer Seydisfjördur på østkysten kl. 08.30. På havnen venter jeres bil (se mere under praktiske oplysninger) på at give jer flere spændende oplevelser. Kursen sættes mod vest og inden længe passerer I byen Egilsstadir, som er en slags ”hovedstad” for den østlige del af Island. Vejen fører jer gennem ret øde områder, før I når frem til søen Mývatn, der bl.a. er berømt pga. sine enorme mængder fugle. Her yngler 15-17 forskellige andearter, og dværgfalk, jagtfalk og mosehornugle og er I heldige, så ser I disse fine fugle.
Søen er også berømt pga. sin naturattraktioner, fx pseudokraterne ved Skútustadir (billedet), Dimmuborgir og meget mere...

NB: to dages indkvartering nær søen.

05.jpg

Dag 6 / Húsavik: Våge-, pukkel- og blåhvaler? Vandfaldet Dettifoss og Ásbyrgi.

En lidt roligere dag, hvor I kan tage på udkig efter hvaler. Det foregår fra byen Húsavik, som statistisk set er det bedste sted for hvaler. Vågehvaler og pukkelhvaler er de mest almindelige, men ogsåde helt store kæmper som fx blåhval ses hver sommer. På denne tur kan I også køre til det meget voldsomme vandfald Dettifoss, hvor smeltevand helt nede fra Vatnajökull tonser ned. Og i øvrigt se det naturfredede område Ásbyrgi – som er et kæmpestort hov-aftryk af Odins 8-benede hest Sleipnir, vistnok? Tilbage til samme overnatning for anden og sidste nat.

hval.jpg

Dag 7 / Akureyri - Hólar - tørvegården Glaumbær - bad i Grettarslaug. Overnatning i Saudarkrókur.

Dagen starter tidligt med at pakke bagagen – I skal videre og det kan blive en lidt lang dag. Og I skal huske at pakke badetøjet i en lettilgængelig form – det skal bades i varme kilder. NB: det kan anbefales at stoppe og se lidt på byen Akureyri, landets næststørste by udenfor hovedstadsområdet, bl.a. med en markant kirke. Og i øvrigt et nyere bibliotek og kulturhus, tegnet af det danske firma Arkitema.
Og I skal i hvert fald tage tid til omvejen til det gamle domkirkested Hólar i Hjaltedal, hvortil Laurids de Thurah tegnede kirken. Næste stop bør være ved tørvegården med navnet Glaumbær (billede), hvori der boede en stor præstefamilie indtil 2. verdenskrig.
Kør lidt længere nordpå, til byen Saudarkrokur, og derefter på en grusvej endnu længere mod nord, langs vestsiden af fjorden. Til sidst kommer i frem til et varmt bad, lige i kanten af fjorden. Badet hedder Grettarslaug og kendt fra sagaen om Grettir den Stærke (den læser I før I rejser...). Nyd det fine varme vand, under fri himmel.
Vi finder overnatning i byen Saudarkrókur, beliggende i ”bunden” af fjorden Skagafjördur, for den kommende nat.

Glaumbær.jpg

Dag 8 / Snæfellsnes. Måske ridetur på islandsk hest? Smukke udsigter, mod Stykkisholmur.

I bruger dagen til at køre til næsset Snæfellsnes – mange fine steder at stoppe. I kunne starte dagen med at ride på islandske heste? På vejen til Snæfellsnes, kan I besøge et sted, hvor ét af Islands ret mange klostre lå og hvor der i dag står en, efter islandsk standard, ret fin stenkirke. Og i byen Blönduos ses en moderne kirke, bygget i 1971-1993, tegnet af islandske Maggi Jónsson – en smuk kirke, efter min mening. Der er mulighed for at besøge stedet, hvor Erik den Røde boede, inden han forlod Island – forfulgt, som han var af lokale uvenner – for at rejse til Grønland. Nu ligger her en kopi-gård, nogle gange med levendegjort virksomhed.
Ellers følger I kysten langs fjorden Hvammsfjördur og har mange smukke udsigter, før I når områdets største by Stykkisholmur, hvor I skal bo de kommende to nætter. NB: lige uden for byen ligger det hellige fjeld Helgafell, hvor man kan få ønsker opfyldt, efter visse retningslinier...

snæfell.jpg

Dag 9 / Sejltur fra Stykkisholmur: masser af fugle. Smag på spiselige lækkerier direkte fra havet.

Fra byen Stykkisholmur udgår en fin sejltur, hvor man ser mængder af fugle (bl.a. lunde/søpapegøje, ride, mallemuk, top-skarv og på de fleste ture havørn). Når man er færdig med det, bliver der fisket friske ting op fra bunden af fjorden, kammuslinger, søstjerner, søpindsvin mv. Her kan I spise kammuslinger, som I selv åbner. Køb et glas vin til...


NB: ovenstående tur KUNNE I nå om eftermiddagen, på dag 8, hvis I vil starte tidligt og ikke gøre for lange stop. Ellers er der utallige fine steder for traveture, rideture på islandske heste og ikke mindst muligheden for at komme helt op til vulkanen og gletsjeren Snæfellsjökull.

heste.jpg

Dag 10 / Fine udsigter! Reykholt, vandfald, højlandsruten & Tingvallasletten. Laugarvatn.

Forlad området og sæt kursen mod øst, ind gennem dalen Borgarfjördur. I kommer forbi det gamle kirkested Reykholt (hvor Snorri Sturlusson levede og døde), ser forskellige fine vandfald og kører gennem en lille rest af Islands oprindelige skov. Så bliver det mere barsk, vejen stiger og grusvejen bliver mere og mere stenet. I kører gennem højlandsruten Kaldidalur (den kolde dal) og skal tænke på, at sådan ser hele det indre Island ud. Smukke udsigter mod gletsjerne Langjökull m.fl. Til sidst kommer I ned til mere civiliserede områder og skal besøge Islands helligste sted, Tingvallasletten. Her blev Altinget grundlagt i år 930 og her ser man tydeligt forkastningerne, der dannes, når Islands rives fra hinanden pga. driften i hhv. den amerikanske og europæiske kontinentalpade.
Kør lidt længere mod øst, til den lille by Laugarvatn, hvor I skal bo denne ene nat.

Tingvallasletten.jpg

Dag 11 / Vandfaldet Gullfoss, Skálholt & en travetur langs Atlanterhavskysten? Reykjavik.

Start tidligt, så I kommer der før den store gruppe af turister ved gejseren (billedet) og vandfaldet Gullfoss. Der er ikke mere end 30-40 km dertil fra Laugarvatn. Derefter kører I mod syd, og stopper ved det gamle domkirkested Skálholt, der indtil slutningen af 1700-årene var landets bispesæde. Først da blev Reykjavik hjemsted for landets eneste domkirke og biskop. I dag ligger her en stor moderne kirke, men tænk på, at den kun er ca. halvt så stor, som de største stavkirker fra middelalderen. Bygget af træ i et næsten træløst land...
Der er god mulighed for at nå ned til Atlanterhavskysten for at gå en lang tur i det sort-grå sand og få håret rusket godt rundt af vinden. Her ligger et par småbyer, som udviklingen er gået mere eller mindre uden om – derfor er de interessante at se, fordi der ses fine eksempler på lidt ældre bygningskultur.
Sidst på dagen skal I komme til hovedstaden Reykjavik og indkvartering for de kommende to nætter.

geysir_3.jpg

gullfoss.jpg

Dag 12 / Udforsk Reykjavik: Fx museer, koncerthuset Harpa og Hallgrímskirkjan.

Brug dagen i Reykjavik og se de attraktioner, som I er interesseret i. Der er mange fine museer, mange fine butikker, store boghandler, masser af kaffehuse og caféer og så videre. I må jo ikke overse museet med de islandske håndskrifter, den store dominerende Hallgrímskirkja (billede), byens modernistiske rådhus og den gamle kirkegård ved Sudurgata – Island’s smukkeste og mest interessante. Og naturligvis skal I huske at se Harpa, Islands koncerthus (billede), tegnet af Henning Larsens Tegnestue og Olafur Eliasson. Bygningen modtog i 2013 den prestigefyldte Mies van Rohe pris.
Overnatning på samme sted, for anden og sidste nat.

Hallgrimskjirkan 2.jpgHarpa_1.jpg

Dag 13 / Badetur i Den Blå Lagune? Hjemrejsedag.

Der er de fleste dage to hjemrejsemuligheder, dels kl. 13.15 (ank. Kastrup kl. 18.15.), dels kl. 16.10. (Kastrup kl. 21.10.) – begge tider er lokale tider. Der kan også flyves direkte til Billund, fire dage om ugen, afgang fra Kastrup kl. 08.00.
Fra Reykjavik er der 45 km direkte til lufthavnen i Keflavik.

Ønsker I at besøge Den Blå Lagune (billede), ligger stedet ret tæt på lufthavnen og besøget kan indpasses ved afgange til Kastrup; desværre ikke ved afgang til Billund.
Der ligger et hotel lige ved lufthavnen, så det er også en mulighed at køre til Den Blå Lagune om aftenen og derefter overnatte tæt på flyveren...

den_blaa_lagune.jpg

PRAKTISK INFORMATION

Rejse nr. F-102


Prisen er afhængig af tidspunkt og antal deltagere. Vedr. priser: jo tidligere der bestilles, jo bedre priser kan fås. Kontakt os og hør mere om mulighederne.


Prisen inkluderer:
• Flybilletter Danmark-Færøerne, inkl. flyskatter og afgifter.

• Sejltur Færøerne-Island, i 2 køjers kahyt (med vinduer) excl. morgenmad.

• Flybilletter Island-Danmark, inkl. flyskatter og afgifter.

BILER – Færøerne: Ved 2 personer: Toyota Yaris, inkl. fri km og CDW-forsikring, fra busholdeplads i Torshavn (v/ankomst) til færge i Torshavn (v/afrejse) Ved 4 personer: Toyota Avensis, inkl. fri km og CDW-forsikring, fra busholde plads i Torshavn (v/ankomst) til færge i Torshavn (v/afrejse).
BILER – Island: Ved 2 personer: Toyota Yaris, inkl. fri km og såkaldt CDW-forsikring (dvs. kaskoforsikring med selvrisiko på DKK 8.600 (kan nedsættes mod ekstra betaling), fra havnen i Seydisfjördur (v/ankomst) til Keflavik (ved hjemrejse). To registrerede chauffører.
Ved 4 personer: Skoda Octavia, stationcar, inkl. fri km og såkaldt CDW-forsikring (dvs. kaskoforsikring med selvrisiko på DKK 8.600 (kan nedsættes mod ekstra betaling), fra havnen i Seydisfjördur (v/ankomst) til Keflavik (ved hjemrejse). To registrerede chauffører.

INDKVARTERING – Færøerne: 3 nætter’s overnatning på guesthouse, med fælles bad/toilet (2 værelser deler hhv. bad og toilet (i hver sit rum) – inkl. morgenmad. INDKVARTERING – Island: 8 nætter’s overnatning på guesthouses, gårde og hoteller. 4 nætter i værelser med fælles bad/toilet og 4 nætter med privat bad/toilet. Bortset fra 2 dage (ved Mývatn) er alle dage inkl. morgenmad. NB: der kan naturligvis skaffes værelser med privat bad/toilet alle nætter.

• Islandskort 1:500.000 samt vejledning ift. rute og attraktioner fra Team Island (via telefon) før afrejse.

• Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden.


Prisen inkluderer ikke:
• Brændstof til bilen

• Bespisning, ud over det specifikt nævnte

• Mulige aktiviteter, dvs. fx hvalsafari el. lign. (vi kan nemt booke og indregne, til samme pris som hvis I selv booker).

 

Rejsenummer: F-102

OBS: Prisen er afhængig af tidspunkt og antal deltagere. Kontakt os og hør nærmere

Lufthavn: Billund/Kastrup

Afrejse:

Hjemkomst:

Pris kr.

Vores rejser

icon AKTUELT

Foredrag kalender

Vore rejseledere er også gode foredragsholdere. Dygtige og erfarne folk. Vil du vide mere om Irland, Færøerne, Grønland eller Balkan, så kontakt os gerne.

Det kan være i forbindelse med planlægningen af en rejse eller blot som et spændende indslag i jeres foredragsprogram

Vil du vide mere om Island, så se her

2021-rejser

Alle vores rejser til Island – og andre lande, findes på team-island.dk


Grupperejser:

Vi er i fuld gang med programmet for 2021. To rejser kan allerede ses på team-island.dk. Ud over dem kommer en tur med fokus på Islands vulkaner og geologi (med en dansk ekspert som rejseleder) og en med fokus på Islands fugle og planter.

Og der kommer to ture på 10 dage – Island rundt inkl. Vestmannaøerne (som 2020-rejsen) og flere andre.

Hold øje med siden, eller kontakt os.


Kør-selv rejser:

Vil du hellere køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv ture til Island. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Foretrækker du at sejle / have din egen bil med, så har vi gode kontakter til Smyril Line.

Kontakt os gerne med dine egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange.


Nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca 4 gange om året med relevante oplysninger om vores destinationer og rejser samt gode tilbud.

Vil du abonnére på KulturReturs nyhedsbrev kan du klikke her.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse sammen? Vi har mange års erfaring med, at arrangere rejser til grupper – efter jeres egne ønsker. Kontakt os og hør om mulighederne...

Gennerelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her og kontakt os ved spørgsmål.

Islændinge De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

icon TEAM-ISLAND

KulturRetur A/S samarbejder med et stærkt og kompetent hold af kvinder og mænd, der på hver sin måde bidrager til vores vellykkede rejser. Det fælles for dem er, at de brænder for deres områder og kender det bedre end de fleste. Alle taler dansk, nogle med charmerende accent, andre på en måde, der afslører at de har boet i Danmark gennem nogen tid.

En dygtig rejseleder lægger en masse til en tur, som man aldrig vil kunne læse sig til. Læn dig afslappet tilbage og nyd, at de har styr på det hele, og læn dig lyttende frem i sædet, når de fortæller. Måske bliver du endda udfordret på din viden og holdning – ikke det værste…

Alle vores rejser til Island – og andre lande ses på team-island.dk Her kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker og få glæde også af et godt socialt sammenhold eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture.

Læs KULTURRETUR og TEAM ISLAND's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Om vore destinationer

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur's rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

Alle vores rejser til Island – og andre lande findes på www.team-island.dk

Vores destinationer

#
Island har altid lokket med fremmedartede naturoplevelser, men det har været lidt dyrt. I dag kan man rejse let og lidt billigere, så hvorfor skulle du nu ikke…
#
Det internationale rejsemagasin, National Geographic Traveler, udnævnte i november 2007 Færøerne som det mest attraktive og mest uspolerede ø-samfund i verden –…
#
Fyldt med fantastiske landskaber præget af barskt og blidt, af grønt og blåt. Med en eventyrlig og farverig historie. Pubber med levende irsk folkemusik og sort…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.kulturretur.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked