phone +45 2962 8077

Kosovo og Albanien

Kosovo og det nordlige Albanien

Kosovo er Europas yngste land, selvstændigt i 2008. Vi møder sjældent  andre turister i det smukke land, så der er rigelige muligheder for at opleve det normale liv, hvoraf en stor del foregår udendørs med markeder og restauranter, hvor priserne efter dansk målestok er næsten ekstremt billige.

Trods Balkankrigene har det lille land bevaret den gamle Balkan-kultur. Albanien er trods sin ældgamle kultur først blevet selvstændigt i 1912 og turismen er først kommet til det førhen lukkede land i 2004, dog langt mest i Syd-Albanien. Det bjergrige Nordalbanien er ganske spændende inden vi kommer til landets hovedstad Tirana som er en pulserende storby med mange bygninger fra den italienske periode.

Rejseleder under hele turen: Anders Errboe – og lokal guide (engelsksproget) i begge lande.

Programmet er vejledende og ret til ændringer forbeholdes.

Dag 1 / Kosovo: frokost i hovedstaden Pristina, spadseretur. Den historiske by Pec.

Afgang med Austrian Airline (flynummer OS 308) kl. 07.10 (NB: mødetid i Kastrup kl. 05.15) mod Wien, hvor der skiftes fly og derefter flyves direkte til Kosovos hovedstad Pristina, hvor vi lander kl. 11.45 (lokal tid).

Vi spiser frokost i hovedstaden Pristina og spadserer en tur på hovedboulevarden i den meget vestlige storby, hvor der dog kun er bevaringsværdige bygninger fra landets Østrig-Ungarske periode. Herefter kører vi til den historiske by Pec, hvor vi indlogerer os på det smukt beliggende Hotel Duaggini.

Pristina.JPGPristina_gaagade.JPG

Dag 2 / Kosovo: byvandring, tyrkisk bazar, kloster og kirker i Pec. Tur til bjergby. Pec.

Vi begynder med byvandring i den gamle bydel i Pec med den tyrkiske bazar og minder fra den sebiske, tyrkiske, østrig-ungarske tid. Lidt uden for byen kommer vi til Ærkebispesædet, der var persisk patriakat indtil 1766. Det stadigvæk eksisterende kloster og kirker er. Efter frokostpause er der tur til en af bjergbyerne i omegnen, hvor vi belæres om Dukagini-loven (Bl. a om blodhævn).

Middag i Pec.

bazar.JPG

Dag 3 / Kosovo: klostret i Decani. Byvandring i Pritzen og museumsbesøg.

Vi kører til klostret i Decani (husk pas). Det var det første sted i Kosovo, der blev optaget på UNESCOs verdensarvliste. Det er det bedst bevarede og arkitektonisk mest interessante af de serbisk-ortodokse kirker. Herfra til den charmerende moske- og kirkefyldte by Pritzen,hvor vi ved byvandringen også ser museet for Pritzen-ligaen der i 1878 begyndte kampen for Kosovos selvstændighed i 1878.

Middag og hotel i Pritzen.

PrizrenStoneBridge.jpg

Dag 4 / Det nordlige Kosovo: landsbyen Racak og den delte by Mitrovice.

I dag går turen til det nordlige Kosovo. Vi besøger landsbyen Racak. I 1999 skete her en af de største serbiske terrorhandlinger i Kosovo. Vi besøger ruiner, museum og mindesmærker. Videre til Mitrovice, den delte by hvor floden danner skel mellem de serbiske og kosovoalbanske indbyggere. Broen bevogtes stadig af internationale styrker. Slaget på Solsortesletten i 1389 trak jo spor op til vor tid. Vi besøger stedet og ser bl. a Murads grav. Her får vi historien om slaget på Solsortesletten i 1389. 600 år senere proklamerede den daværende Jugoslaviske præsident der, at han ville have revanche. En idé der førte til den 3. Balkankrig. Herefter vender vi tilbage til Pritzen til middag og sidste overnatning i byen.

kosovo_prizren.jpg

 

Dag 5 / Til Albanien: færgetur over Komanisøen. De albanske Alper og Shkodra.

Tidlig afgang til den spektakulære færgetur over Komanisøen. Færgeruten beskrives som en af verdens mest specielle. Efter landgangen forestår en flot køretur over De albanske Alper til Nordalbaniens største by, Shkodra. Efter indkvartering på Hotel Colosso og frokostpause byvandring og museumsbesøg.

Middag i lokal restaurant i Shkodra.

shkodra_udsigt.jpgrozafa_fortress.jpg

Dag 6 / Albanien: borganlæg i Shkodra. Bjergbyen Kruja, Scanderbechs borg m.m.

Besøg i museum og byens højtliggende borganlæg. Vi kører op i bjergene til Kruja med frokost og efterfølgende besøg i Skanderbecs borg med museum. Vi spadserer gennem bazaren til hotellet, hvor der er middag.

kruja.jpgbutikker_kruja.JPG

Dag 7 / Albanien: byvandring og museer

Hovedstaden Tirana med byvandring og besøg på det fine nationalmuseum, hvor der udover den historiske samling er en afdeling der belyser mange af de grusomheder, der blev udøvet under Hoxas regime. Dertil et helt nyt museum om overvågningen i denne periode.

Hotel i Tirana International.

tirana.jpg

Dag 8 / Albanien: Tirana på egen hånd. Hjemrejse om eftermiddagen.

Tirana på egen hånd indtil vi flyver fra byen kl. 15.05 med Austrian Airlines (flynummer OS848). Mellemlanding i Wien med ankomst København 19.20 (dansk tid).

tirana.jpg

PRAKTISKE OPLYSNINGER OG PRIS

Kosovo og det nordlige Albanien // 5. - 12. oktober 2018 // Fra Kastrup // Rejse nr. C-27

Pris pr. person: kr. 11.000 *

Tillæg for enkeltværelse: kr. 1.600

 

INKLUDERET I PRISEN

– Flybilletter t/r, inkl. skatter og afgifter

– Transport iflg. program i komfortabel, røgfri bus med god plads og erfaren chauffør

– Indkvartering i delt dobbeltværelse m. morgenmad – privat bad/toilet

– Fuld pension (dog eksklusiv drikkevarer)

– Entréer til de nævnte museer og andre udstillingssteder

– Lokal guide (engelsksproget) under rejsen begge lande

– Anders Errboe er rejseleder på hele turen

– Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden

 

IKKE INKLUDERET I PRISEN

– Drikkevarer ved måltider

– Drikkepenge

– Øvrige måltider

* Der tages forbehold for større uventede prisændringer og for ændringer af skatte- og afgiftsforhold. Prisen er baseret på min. 20 deltagere.

Om rejselederen Anders Errboe

Anders Errboe er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium, men har altid haft en passion for historie. Som amatørhistoriker har han holdt mange foredrag og har skrevet bøger og artikler i historiske tidsskrifter. Musikerkarrieren førte vidt omkring, især i det nordiske område. Ven- og bekendtskaber fra disse turnéer var udgangspunktet for at lave kulturrejser. Gennem 35 år har han rejst jævnligt til Færøerne og til naboerne i Nordatlanten. Siden er også Balkan og Cuba blevet genstand for hans store interesse.

Gennem de seneste ti år har rejselederjobbet langsomt vundet over scenen. Men mikrofonen i bussen har han endnu, og han har mange gode historier at fortælle.

download pdf Hent udførlig rejsebeskrivelse

Rejsenummer: C-27

OBS: Med fuld pension (ekskl. drikkevarer)

Lufthavn: Kastrup

Afrejse: 05.10.2018

Hjemkomst: 12.10.2018

Pris kr. 11.000

Vejret i Tirana lige nu

icon AKTUELT

Foredrag kalender

Vore rejseledere er også gode foredragsholdere. Dygtige og erfarne folk. Vil du vide mere om Irland, Færøerne, Grønland eller Balkan, så kontakt os gerne.

Det kan være i forbindelse med planlægningen af en rejse eller blot som et spændende indslag i jeres foredragsprogram

Vil du vide mere om Island, så se her

Flere 2018-rejser

I 2018 udbyder vi rejser til Færøerne, Italien, Rumænien, Kosovo/Albanien og Israel.

Se også vores rejser til Island på team-island.dk

Nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca 4 gange om året med relevante oplysninger om vores destinationer og rejser samt gode tilbud.

Vil du abonnére på KulturReturs nyhedsbrev kan du klikke her.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse fra medio august og resten af året (eller 2016), så kontakt os gerne.

Gennerelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her og kontakt os ved spørgsmål.

Islændinge De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

icon KULTURRETUR

KulturRetur A/S samarbejder med et stærkt og kompetent hold af kvinder og mænd, der på hver sin måde bidrager til vores vellykkede rejser. Det fælles for dem er, at de brænder for deres områder og kender det bedre end de fleste. Alle taler dansk, nogle med charmerende accent, andre på en måde, der afslører at de har boet i Danmark gennem nogen tid.

En dygtig rejseleder lægger en masse til en tur, som man aldrig vil kunne læse sig til. Læn dig afslappet tilbage og nyd, at de har styr på det hele, og læn dig lyttende frem i sædet, når de fortæller. Måske bliver du endda udfordret på din viden og holdning – ikke det værste…

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker og få glæde også af et godt socialt sammenhold eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til Island som vi præsenterer på www.team-island.dk.

Læs KULTURRETUR og TEAM ISLAND's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Om vore destinationer

 

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur's rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og forsøgt at få gennemført en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet. Men opblussen af politisk uro forhindrede gennemførelse.

I 2018 udbydes grupperejser til Færøerne, Italien, Rumænien, Kosovo/Albanien og Israel. Se også alle vores rejser til Islandwww.team-island

Vores destinationer

#
Island har altid lokket med fremmedartede naturoplevelser, men det har været lidt dyrt. I dag kan man rejse let og lidt billigere, så hvorfor skulle du nu ikke…
#
Det internationale rejsemagasin, National Geographic Traveler, udnævnte i november 2007 Færøerne som det mest attraktive og mest uspolerede ø-samfund i verden –…
#
Fyldt med fantastiske landskaber præget af barskt og blidt, af grønt og blåt. Med en eventyrlig og farverig historie. Pubber med levende irsk folkemusik og sort…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2 +45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked