Naturskønne Irland

Oplev det naturskønne vestlige Irland

Rejsen er arrangeret af KulturRetur i samarbejde med Kristeligt Dagblad og turens rejseleder, journalist og fhv. højskoleforstander Christian Møller, der er meget rejsevant i Irland.

Irland er en perle.
Fyldt med fantastiske landskaber præget af barskt og blidt, af grønt og blåt. Med en eventyrlig og farverig historie. Pubber med levende irsk folkemusik og sort Guinness. Men den største attraktion er nok irerne selv, gemytlige, gæstfrie og afslappede. Især på den irske vestkyst finder du det genuine Irland, de mest vidunderlige naturscenerier og hyggelige byer med afslappet atmosfære.
Vi tager dig med på en 9-dages rejse til vibrerende Galway i vest med Connemara, videre til de attraktive halvøer i det sydvestlige hjørne med udgangspunkt i smukt beliggende Killarney og runder af med en overnatning i Dublin. I alt tre overnatningssteder på nøje udvalgte, virkelig gode hoteller – alle beliggende i bycentrum med fine muligheder for at gøre opdagelser på egen hånd.

Ret til ændringer i programmet forbeholdes!

Tilmelding – kontakt rejseleder Christian Møller.

Mail: liljevej16@gmail.com // Post: Liljevej 16, 7100 Vejle // Tlf. 3074 1958

 

Rejsenummer: IR-15

OBS: Rejsen er ikke velegnet til gangbesværede.

Lufthavn: Kastrup

Afrejse: 03.06.2019

Hjemkomst: 11.06.2019

Pris kr. 13.700

Dag 1 / Ankomst. Bustur til Vestirlands hovedby, Galway. Middag & gåtur.

Vi flyver med SAS fra Kastrup kl. 10.30 til Dublin. Her venter vores faste busselskab med vores egen bus, som kører os tværs over øen til Vestirlands hovedby, Galway. Her indkvarteres vi på Hotel Jury's Inn der ligger helt centralt. Efter middagen på hotellet går vi en lille tur rundt i nabolaget.

Galway_irland.jpg

Dag 2 / Connemara – Clifden – Kylemore Abbey: Bjerge & storslåede udsigter.

Connemara er med rette berømmet for sin naturmæssige skønhed med bjerge, søer og forrevne kystpartier. Connemara var et fattigt samfund med mange udvandrere. På vores tur rundt i Connemara besøger vi udvandreren Dan O’Haras fødested, en lille gård på bjergsiden, som i dag er indrettet som et kulturcenter. Her får vi en tur i en avanceret traktorvogn op i bjergene og ind til Dan O’Haras fattige fødehjem. Frokosten indtager vi i Connemaras ”hovedstad”, Clifden, med et væld af små spisesteder. Ad snoede kystveje kører vi til Kylemore Abbey, som ligger betagende smukt. Her er adgang til en del af det nygotiske bygningsværk og til et storslået victoriansk haveanlæg og en hyggelig café. Hjemturen går gennem det ene smukke landskab efter det andet.

Kylemore Abbey spejling.jpg

Dag 3 / Galway: spadseretur med lokal guide. Tid på egen hånd. Pub m. folkemusik.

Dagen står i Galways tegn.

Om formiddagen får vi en guidet spadseretur rundt i Galway med byens bedste guide, Liam Silke. Han fører os bl.a. til Eyre Square, Lynch’s Castle og Spanish Arch.
Eftermiddagen er fri til på egen hånd at udforske byen. Om aftenen vil rejselederen tilbyde at føre interesserede til en af byens bedste pubber med levende irsk folkemusik.

Galway_irland.jpgfolkemusik_irland.jpg

Dag 4 / Cliffs of Moher og videre sydpå, til Killarney. Gåtur rundt i centrum.

Vi kører nu sydpå gennem The Burren og mod en af de store turistattraktioner, Cliffs of Moher. De over 200 meter lodrette klipper falder ned i det evigt omskiftelige Atlanterhav. I det nybyggede besøgscenter er der mulighed for at købe sig frokost. Turen sydpå går over Irlands største flod, Shannon, som vi forcerer med en bilfærge. Sidst på eftermiddagen når vi vores dejlige hotel i Killarney, Killarney Lodge. Vi spiser middag på en dejlig restaurant, og senere går vi en tur rundt i byens hyggelige centrum.

cliffs-moher-ireland.jpg

Dag 5 / ”Ring of Kerry”: Ladies View, smukke bjerge og en vidunderlig kystlinje.

I Irlands sydvestlige hjørne fliger en række halvøer sig ud i havet. Den største af dem er Iveragh. Turen rundt langs kysten kaldes ”Ring of Kerry” og betragtes af mange som en helt ekstraordinær oplevelse. De 179 km rummer da også både betagende udsigter som Ladies View, smukke bjerge og en vidunderlig kystlinje. Vi kører turen, der tager det meste af dagen, i vores egen bus og gør holdt i en af de små kystbyer for at indtage frokosten.

ring_of_kerry.jpg

Dag 6 / Killarney og omegn. Herresædet Muckross House, Killarney National Park.

I dag skal vi se nærmere på Killarney og nærmeste omegn. Formiddagen tilbringer vi i de smukkeste omgivelser. Herresædet Muckross House ligger i hjertet af Killarney National Park. Vi får en guidet tur rundt i det imponerende og restaurerede Mansion House. Her bliver tid til at finde ro og at besigtige det skønne parkanlæg med fantastiske haveanlæg og udsigt ned til søen. Om eftermiddagen skal vi rundt i byen og ud til Ross Castle i hestevogn med en munter irer ved tømmerne.

Jaunting_car_hestevogn_irland.jpg

Dag 7 / Hele dagen: halvøen Dingle. Besøgscenter, hovedby & Gallarus Oratory.

Den nordligste af County Kerrys halvøer er Dingle, som vi aflægger et heldags besøg. Halvøen er præget af havets nærhed. I halvøens største by, Dingle, ligger fiskerbådene i havnen og de farverige huse og caféer giver byen en særlig charme. Her gør vi holdt ved frokosttide. Irlands vestligste punkt udgøres af de barske Blasket Islands, som ikke længere er beboede. Til gengæld har de et
dejligt besøgscenter inde på halvøen, som vi besøger. Ude i dette barske område ligger den mest fantastiske lille kirkebygning uændret gennem 1200 år, Gallarus Oratory, som vi beser inden vi vender hjemad med stadig skiftende natur på ruten.

 

Dag 8 / Mod Dublin: Rock of Cashel. Dublin – indkvartering & afskedsmiddag.

Vi forlader Killarney og kører mod Dublin. Men omtrent midtvejs lægger vi vejen ind omkring Rock of Cashel. Her har konger og kirkens mænd regeret fra i mere end tusind år. Det er et af Irlands mest spektakulære fortidsminder med både roundtower og katedral. Efter frokost kører vi til hovedstaden, hvor vi indkvarteres på hyggelige Wynn’s Hotel lige midt i byen. Om aftenen går vi ud på en af Dublins bedre restauranter til afskedsmiddag.

rock_of_cashel.jpg

Dag 9 / Morgen-slentretur langs Liffey ud til dockområde? Hjemrejse.

Det er hjemrejsedag. Morgenen kan måske nydes med en slentretur langs Liffey ud til det flot renoverede dockområde.
Afgang fra hotellet kl. 10.20 og fly med SAS til Kastrup med ankomst kl. 15.40.

irere_irland.jpg

PRAKTISKE OPLYSNINGER, PRIS OG TILMELDING

Pris: kr. 13.700, tillæg for enkeltværelse kr. 2.000.

Efter tilmelding vil du få tilsendt en faktura til indbetaling af depositum på kr. 2.000 pr. person. Restbeløbet opkræves ca. 8 uger før rejsen starter ved udsendelse af ny faktura.

Det får du for pengene
- fly tur/retur med lufthavnsskatter og afgifter betalt
- 8 overnatninger i delt dobbeltværelse med eget bad og toilet på nøje udvalgte virkelig gode, centralt beliggende hoteller inkl. ”full irish beakfast” (enkeltværelse mod tillæg)
- tre gange tre-retters middag, excl. drikkevarer
- rundrejse i moderne, komfortabel røgfri bus med erfaren, irsk chauffør
- fuldt udflugtsprogram
- alle entréer og guider betalt
- maksimalt 24 deltagere + rejseleder
- dansk erfaren rejseleder på hele turen
- lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden

 

Tilmelding

Kontakt rejseleder Christian Møller.

Mail: liljevej16@gmail.com

Post: Liljevej 16, 7100 Vejle

Tlf. 3074 1958

 

Udtalelser fra tidligere rejsedeltagere

Læge, Vestjylland: ”Jeg har ikke tidligere været med på en grupperejse, og jeg var meget glædelig overrasket over at det blev så vellykket. Jeg føler at vi fik utrolig meget for pengene”.


Pensionist, Nordjylland: ”Jeg vil gerne takke for en i alle henseender pragtfuld tur. Jeg kan slet ikke få armene ned”.


Bibliotekar, København: ”Endnu engang tak for en rigtig dejlig tur og tak til alle for meget godt selskab. Rejsen har på alle måder være lærerig, hyggelig og en stor oplevelse”.


Gymnasielærer, Bornholm: "Jeg vil gerne sige tak for en spændende, underholdende og lærerig tur, som bar præg af stor viden og omhyggelig planlægning. Turen havde en passende fordeling af planlagt og fri tid, ligesom indholdet varierede godt imellem kultur- og naturoplevelser. Busturene
igennem smukt landskab og med hyggelige historier hører til nogle af de rigtigt gode stunder. I øvrigt synes jeg vi fik meget for pengene".

 

Vores rejser

+45 2962 8077

 
icon AKTUELT

Foredrag kalender

Vore rejseledere er også gode foredragsholdere. Dygtige og erfarne folk. Vil du vide mere om Irland, Færøerne, Grønland eller Balkan, så kontakt os gerne.

Det kan være i forbindelse med planlægningen af en rejse eller blot som et spændende indslag i jeres foredragsprogram

Vil du vide mere om Island, så se her

Flere 2019-rejser

I 2019 udbyder vi rejser til Færøerne, Italien, Irland, Nordsverige – samernes land og måske Tunesien. Hold øje med siden...

Se også vores rejser til Island på team-island.dk

Nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca 4 gange om året med relevante oplysninger om vores destinationer og rejser samt gode tilbud.

Vil du abonnére på KulturReturs nyhedsbrev kan du klikke her.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse sammen? Vi har mange års erfaring med, at arrangere rejser til grupper – efter jeres egne ønsker. Kontakt os og hør om mulighederne...

Gennerelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her og kontakt os ved spørgsmål.

Islændinge De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

icon TEAM-ISLAND

KulturRetur A/S samarbejder med et stærkt og kompetent hold af kvinder og mænd, der på hver sin måde bidrager til vores vellykkede rejser. Det fælles for dem er, at de brænder for deres områder og kender det bedre end de fleste. Alle taler dansk, nogle med charmerende accent, andre på en måde, der afslører at de har boet i Danmark gennem nogen tid.

En dygtig rejseleder lægger en masse til en tur, som man aldrig vil kunne læse sig til. Læn dig afslappet tilbage og nyd, at de har styr på det hele, og læn dig lyttende frem i sædet, når de fortæller. Måske bliver du endda udfordret på din viden og holdning – ikke det værste…

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker og få glæde også af et godt socialt sammenhold eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til Island som vi præsenterer på www.team-island.dk.

Læs KULTURRETUR og TEAM ISLAND's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Om vore destinationer

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur's rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og forsøgt at få gennemført en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet. Men opblussen af politisk uro forhindrede gennemførelse.

I 2019 udbydes grupperejser til Færøerne, Italien, Irland, Nordsverige – samernes land og måske også Tunesien? Disse rejser bliver offentliggjort løbende, så hold øje med hjemmesiden... Alle vores rejser til Island findes på www.team-island.dk

Vores destinationer

#
Island har altid lokket med fremmedartede naturoplevelser, men det har været lidt dyrt. I dag kan man rejse let og lidt billigere, så hvorfor skulle du nu ikke…
#
Det internationale rejsemagasin, National Geographic Traveler, udnævnte i november 2007 Færøerne som det mest attraktive og mest uspolerede ø-samfund i verden –…
#
Fyldt med fantastiske landskaber præget af barskt og blidt, af grønt og blåt. Med en eventyrlig og farverig historie. Pubber med levende irsk folkemusik og sort…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.kulturretur.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked