Norditalien – Sommerhøjskole / fra Kastrup el. Billund

Store oplevelser i Alto Adige – Norditalien

Sommerhøjskole med Thomas Harder og Hans Scheving

 

Rejsen udbydes i samarbejde med Italien Information Service A/S (IIS). Bestilling & betaling via dette LINK

Det er med stolthed, at IIS i samarbejde med Società dante Alighieri igen kan præsentere to kendere af Italien som foredragsholdere på denne unikke rejse: Thomas Harder og Hans Scheving.

Begge foredragsholdere er fantastiske kendere og formidlere af italiensk kultur – en kæmpe oplevelse venter derfor rejsedeltagerne!

Dagsprogrammet bliver godt og tæt og med de to store kendere af Italien, kan vi allerede nu garantere en utroligt spændende og interessant rejse, så man kan trygt allerede nu tilmelde sig og betale depositum og derved sikre sig en plads på en rejse, som som erfaringsmæssigt hurtigt bliver overtegnet.

Foredragsholdere og rejseleder:

Thomas Harder, Adjungeret professor ved CBS, forfatter, oversætter, journalist m.m.

Hans Scheving, Arkitekt, forfatter m.m.

Ib Larsen, direktør Italien Information Service AS (IIS). Presidente Società Dante Alighieri.

Med de mange fælles måltider er turen meget oplagt også for ene-rejsende.

 

MERE OM FOREDRAGSHOLDERNE:

Hans Scheving har gennem mange år beskæftiget sig med Italien, dels gennem studieophold, forfattervirksomhed sammen med Thomas Harder og i bestyrelsen for det Danske Hus i Venezia.

Hans Scheving har en baggrund som praktiserende arkitekt indenfor kulturarvsområdet, og desuden mange års erfaring med undervisning og formidling, bl.a. Fra DIS og Kunstakademiets Arkitektskole, samt medvirken i højskoler og kurser med Thomas Harder i Toscana mv.

Thomas Harder har fået genudgivet bogen ”Fra Brenner tilTrento”. Bogen er kommet som E-bog og kan købes for kun kr. 79,- via dette LINK

IMG_20170705_114900.jpgIMG_20170701_170656.jpg

SOMMERHØJSKOLEN

Vi tilbyder her en rigtig højskole!!

I bjergene lige nord for Bolzano – altså i Alto Adige eller Südtirol – i det område, som indtil 1919 var en del af det store Østrigske rige. Vi er lige i spændingsfeltet mellem italiensk og østrigsk kultur.

Vi indlogeres på det pragtfulde Hotel Lichtenstern www.lichtenstern.it Hotellet ligger i 1300 meters højde. Derfor er temperaturen skøn og mild som en god dansk sommer.

Der bliver mange udflugter og daglige foredrag med hovedvægten på Südtirols nyere historie – Første Verdenskrig, fascismens sidste år, den voldsomme autonomikamp i 1960’erne og 70’erne, der omsider førte til oprettelsen af den autonome provins Bolzano/Alto Adige-Bozen/Südtirol, som i dag er et af de rigeste og bedst fungerende områder af Italien.

En af de former, hvor tilstedeværelsen af velstand og en rig blandingskultur med dele fra både det latinske middelhavsområde og den centraleuropæiske tyskorienterede kultur, har gjort sig mest gældende, er i den moderne, egnstypiske arkitektur. Vi skal derfor sammen se på nogle højdepunkter blandt disse frembringelser og høre om baggrunden for dem.

Vores studier af moderne arkitektur lader sig muligvis endda kombinere på bedste vis med andre vigtige læringsfelter, som fx vinen hos en af de lokale og førende vinhuse (Burggräfler), uden for Meran.

Men også det helt moderne Italien bliver indgående behandlet, og alt krydres med helt enestående mad- og naturoplevelser.

Under opholdet bliver der også mulighed for at følge det lokale liv og deltage i de lokale markeder, koncerter m.m.

Vi vil afdække en, for de fleste, helt ukendt side af Italien, og der vil dagligt være 1-2 foredrag ved de to dygtige og sympatiske eksperter. Ib Larsen fra Italien Information Service AS holder sammen på trådene og på gruppen af rejsedeltagere.

Prisen dækker praktisk taget alle omkostninger – og det bliver ikke nemt at komme til at bruge ret mange penge på selve rejsen!

Vi har valgt at sammensætte et program, hvor stort set alt er betalt på forhånd og med mange fælles oplevelser – og også mulighed for at gå alene, hvis det ønskes.

Programpunkterne er ment som gode forslag, elementer som vi er sikre på at nå; men området har jo mange andre seværdigheder, som også kan besøges fra hotellet.

Med de mange fælles måltider er turen meget oplagt også for ene-rejsende

I det omfang det er ønsket og muligt, kan man endvidere uden tillæg blive ’parret’ med anden rejsende på dobbeltværelse – ellers betales det normale enkeltværelsestillæg.

Højskolen arrangeres i et skønt naturområde og gode vandresko mv. vil være nyttige. Alle, som er selvhjulpne, kan deltage i højskolen, men ikke alle vil kunne deltage i alle vandreturene.

Der vil altid blive gode råd om de forskellige strabadser, og på nogle af udflugterne, hvor det ikke er muligt for alle at deltage til fods, vil der blive sørget for anden transport fx i bil eller svævebane.

Der vil daglig være 1- 1½ times foredrag, samt oplæg til næste dags udflugt.

Dagsprogrammet bliver godt og tæt og med de to store kendere af Italien, kan vi allerede nu garantere en utroligt spændende og interessant rejse, så man kan trygt allerede nu tilmelde sig og betale depositum og derved sikre sig en plads på en rejse, som som erfaringsmæssigt hurtigt bliver overtegnet.

IMG_20170707_132910.jpgIMG_20170707_210314.jpg

 

PRIS & PRAKTISK INFORMATION

Store oplevelser i Alto Adige – Norditalien

15. - 23. juni 2019 / 8 dage

Rejse nr. C-26

 

FLY

Lørdag den 15. juni. Vælg mellem afrejse fra/til København eller Billund.

Fra Kastrup kl. 09.45 over Frankfurt med ankomst Innsbruck kl. 13.35

Fra Billund kl. 06.20 med lidt ventetid i Frankfurt og fælles for alle ankomst i Innsbruck kl. 13.35

Derfra fælles bustransport til hotel Lichtenstern.

Hjemrejse for alle søndag den 23 juni med fælles bus til lufthavnen i Innsbruck.

Til Kastrup: Fra Innsbruck kl. 15.10 over Wien med ankomst Kastrup kl. 19.20

Til Billund: Fra Innsbruck kl. 14.30 over Frankfurt med ankomst Billund kl. 18.25

 

PRIS

Pris pr. person i dobbeltværelse kr. 15.920,-

Enkeltværelser kan købes til en merpris på kr. 1.800,-

 

I prisen er inkluderet:

– Flytransport Kastrup eller Billund – Innsbruck T/R inkl. lufthavnsskatter

– Transfer lufthavn – hotel t/r Italien

– 8 nætter på dobbeltværelse inkl. morgenmad på et af regionens bedste hoteller

– Guidet program og mange foredrag

–8 fællesmiddage, ekskl. drikkevarer

– 3 frokoster, ekskl. drikkevarer

– 2 Heldags-busudflugt med bus

– Entré til alle de seværdigheder, der er nævnt som fælles-arrangementer

 

Tilmelding og betaling af depositum via dette LINK

Ved bestillingen betales et ikke-refunderbart depositum på kr. 3.000,-

Restbeløbet betales senest den 27. april 2019 og mail med link til betaling fremsendes automatisk.

 

Afbestillingsregler

Ved framelding senere end 6 uger før afrejsen refunderes 50% af rejsens pris og altid med fradrag af kr. 1000 (udover depositum).

Ved framelding senere end 4 uger før rejsen tilbagebetales det indbetalte beløb kun, hvis rejsen sælges til anden side, og altid med fradrag af kr. 1000 (udover depositum). Vi anbefaler derfor, at man undersøger sine egne forsikringer nøje. Hvis man ikke er dækket, så anbefaler vi at man tegner en Afbestillingsforsikring. Gennem IIS tilbydes Danmarks bedste og billigste forsikring, der dækker på vanlige vilkår: ved pludselig opstået og alvorlig, lægedokumenteret sygdom hos deltager eller hos dennes nærmeste familie. Tjek først, om du allerede er dækket på anden vis; ellers kan du tegne en god forsikring gennem dette LINK.

NB: Fra januar 2008 dækker Det Gule Kort ikke længere hjemtransport ved sygdom; men det det gør ’vores’ forsikring.

Så HUSK at tegne både en AFBESTILLINGS- og en FERIEREJSEFORSIKRING! Evt. gennem dette LINK.

HUSK: STRAKS at bestille det ”Blå sygesikringsbevis” hos Kommunens Borgerservice – det ”Gule” kender de ikke rigtigt i Italien. Husk også, at den offentlige sygesikring ikke længere dækker som tidligere. Undersøg derfor egen forsikring vedr. evt. syge-hjemtransport – eller tegn en Årsrejseforsikring gennem dette LINK.

Italien Information Service (IIS) optræder som agent for de i

rejserne deltagende luftfartsselskaber, og det er alene disse,

der har ansvaret for transportens korrekte gennemførelse.

 

ITALIEN INFORMATION SERVICE

Ib Larsen, ib@iis.dk

Tlf. 8626 1666

 

IIS er medlem af Rejsegarantifonden nr. 1324.

IMG_20170705_101612.jpg

 

download pdf Hent udførlig rejsebeskrivelse

Rejsebeskrivelse

Rejsenummer: C-26

OBS: Medbring vandresko

Lufthavn: Kastrup el. Billund

Afrejse: 15.06.2019

Hjemkomst: 23.06.2019

Pris kr. 15.920,-

icon AKTUELT

Foredrag kalender

Vore rejseledere er også gode foredragsholdere. Dygtige og erfarne folk. Vil du vide mere om Irland, Færøerne, Grønland eller Balkan, så kontakt os gerne.

Det kan være i forbindelse med planlægningen af en rejse eller blot som et spændende indslag i jeres foredragsprogram

Vil du vide mere om Island, så se her

Flere 2019-rejser

I 2019 udbyder vi rejser til Færøerne, Italien, Irland, Nordsverige – samernes land og måske Tunesien. Hold øje med siden...

Se også vores rejser til Island på team-island.dk

Nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca 4 gange om året med relevante oplysninger om vores destinationer og rejser samt gode tilbud.

Vil du abonnére på KulturReturs nyhedsbrev kan du klikke her.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse sammen? Vi har mange års erfaring med, at arrangere rejser til grupper – efter jeres egne ønsker. Kontakt os og hør om mulighederne...

Gennerelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her og kontakt os ved spørgsmål.

Islændinge De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

icon TEAM-ISLAND

KulturRetur A/S samarbejder med et stærkt og kompetent hold af kvinder og mænd, der på hver sin måde bidrager til vores vellykkede rejser. Det fælles for dem er, at de brænder for deres områder og kender det bedre end de fleste. Alle taler dansk, nogle med charmerende accent, andre på en måde, der afslører at de har boet i Danmark gennem nogen tid.

En dygtig rejseleder lægger en masse til en tur, som man aldrig vil kunne læse sig til. Læn dig afslappet tilbage og nyd, at de har styr på det hele, og læn dig lyttende frem i sædet, når de fortæller. Måske bliver du endda udfordret på din viden og holdning – ikke det værste…

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker og få glæde også af et godt socialt sammenhold eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til Island som vi præsenterer på www.team-island.dk.

Læs KULTURRETUR og TEAM ISLAND's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Om vore destinationer

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur's rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og forsøgt at få gennemført en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet. Men opblussen af politisk uro forhindrede gennemførelse.

I 2019 udbydes grupperejser til Færøerne, Italien, Irland, Nordsverige – samernes land og måske også Tunesien? Disse rejser bliver offentliggjort løbende, så hold øje med hjemmesiden... Alle vores rejser til Island findes på www.team-island.dk

Vores destinationer

#
Island har altid lokket med fremmedartede naturoplevelser, men det har været lidt dyrt. I dag kan man rejse let og lidt billigere, så hvorfor skulle du nu ikke…
#
Det internationale rejsemagasin, National Geographic Traveler, udnævnte i november 2007 Færøerne som det mest attraktive og mest uspolerede ø-samfund i verden –…
#
Fyldt med fantastiske landskaber præget af barskt og blidt, af grønt og blåt. Med en eventyrlig og farverig historie. Pubber med levende irsk folkemusik og sort…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.kulturretur.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked