Samernes land, Nordsverige / UDSOLGT

Studietur til samernes land / UDSOLGT 

Inkl. besøg på Jokkmokks marknad

I anledningen af Foreningen NORDENs 100 års jubilæum i 2019, arrangerer Foreningen Norden i Sydslesvig en studietur til samernes land. Vi skal besøge det berømte samiske Vintermarked i Jokkmokk og møde lokale folk dér og i Luleå, hvor vi bor under hele opholdet. Samerne er en befolkningsgruppe med det oprindelig folks rettigheder og ifølge FN kulturelt beskyttet. De udgør geografisk en stor del af Norge, Sverige, Finland og Rusland. Alligevel er og har de været forfulgt som andre mindretal. Vi vil blive klogere på samernes historie, de demokratiske rettigheder i dag og den hverdag, de i dag lever med.

Vi mødes desuden med repræsentanter for Foreningen Norden i Luleå og får derfor også viden om livet i en mellemstor svensk by langt mod nord.

Som optakt til rejsen vil der i løbet af vinteren blive arrangeret foredrag, filmvisning (Sameblod (2016) og forberedelsesmøde, så vi kan blive så godt forberedt som muligt. 

Programmet er vejledende og ret til ændringer forbeholdes.

 

Rejsenummer: C-14

OBS: Rejs med Foreningen Norden

Lufthavn: Billund

Afrejse: 06.02.2019

Hjemkomst: 11.02.2019

Pris kr. 1.390 € / 10.500 kr.

Dag 1 / Ankomst. Rundtur i Luleå: bl.a. Gammelstads Kyrkstad. Tid på egen hånd.

Afgang fra Billund lufthavn kl. 06.40 og mod Arlanda (Stockholm). Derfra videre mod Luleå kl. 09.20 og ankomst Luleå kl. 10.40, hvor bussen venter. Vi kører til det centralt beliggende hotel, hvor vi tjekker ind og spiser frokost. Så er der rundtur i byen, hvor vi skal besøge Gammelstads Kyrkstad, optaget i 1996 på UNESCOS’s liste over umistelig verdensarv. Det er verdens bedst bevarede kirkeby med mere end 400 små træhuse, samlet omkring den gamle stenkirke. I de små træhuse kunne kirkegængerne overnatte ifm. Gudstjeneste; mange kom langvejs fra. Efter rundturen er tiden til egen disposition indtil vi mødes igen for en fælles middag på hotellet.

Vi bor på det smukke Elite Stadshotel (opført 1903), meget centralt beliggende i Luleå, hvor vi bor alle dagene (se om værelser neden for, under Praktiske oplysninger). Byen har cirka 75.000 indbyggere.

Dag 2 / Besøgsprogam arr. af Foreningen Norden, Luleå.

Foreningen NORDEN i Luleå arrangerer et besøgsprogram for os. Mens dette skrives (3.10.2018) er detaljerne endnu ikke på plads.

02_jokkmokk_sverige.jpg

Dag 3 / Dagstur til Jokkmokk Marknad.

Jokkmokk Marknad er åbnet og vi kører tidligt fra Luleå og dertil i god bus. Der er cirka 170 km på god asfaltvej, så der regnes med godt 2 timers kørsel.

Hele dagen, indtil kl. 17.00 er afsat til markedet og derefter kører vi tilbage til Lulelå og vort hotel.

Middag der, cirka kl. 20.00.

01_jokkmokk_sverige.jpg

Dag 4 / Luleå på egen hånd. Travetur på isvej, besøg Gråsjälören – eller museer?

Fri dag i Luleå, for egne besøg og egne interesser. Blandt mulighederne kan nævnes: Tag en travetur på den fantastiske Isvej, og for de, som vil gå en længere tur på isen, kan man fra Södra Hamn (centrum) på cirka 20 minutter nå til øen Gråsjälören. Spørg på havnen – eller kig om flagene på øen er hejst – om de små salgssteder med vafler, pølser, kaffe etc. er åbne. Hvis du vil holde dig lidt nærmere på byen, er det populært at krydse fra havn til havn og se Luleå fra isen. Om aftenen, eller sidst på eftermiddagen, er det smukt at se byens lysende skyline. Og her ude, hvor du er langt fra byens lys, er der bedre chancer for at se Nordlys, hvis det skulle vise sig! Det sker ikke sjældent her højt mod nord.

Besøg måske Norrbottens Museum.

Eller Teknikkens hus (science center og planetarium).

Eller flymuseet, der ligger lidt uden for byen (transport skal så arrangeres).

Middag på hotellet.

nordlys_nordsverige.jpg

Dag 5 / Fra Piteå: Sejltur med isbryder – og måske en hurtig tur i isfyldt våge?

Tur med isbryder i Piteå, cirka 55 km fra Luleå. Vi får lov at følge med helt fra maskinrummet og op for at hilse på skipperen. Som gæst for en dag får vi adgang til alle rum på skibet. Vi kan endda koble lidt af i den fine salon og nyde en varm drik eller tage en promenade på det frosne hav. Turen passer lige godt for voksne som for børn.

Alle interesserede (og friske vinterbadere) får en mulighed for en tur i en våge, for ude til havs laver mandskabet et hul i isen og iført en overlevelsesdragt kan man tage en tur i det mørke isfyldte vand.

Middag på hotellet.

Dag 6 / Hjemrejsedag.

Hjemrejsedag. Bussen kører os til lufthavnen, hvorfra flyet mod Arlanda afgår kl. 11.05, og via mellemlanding dér, ankommer vi til Billund kl. 18.10.

PRAKTISKE OPLYSNINGER OG PRIS

STUDIETUR TIL SAMERNES LAND,

INKL. BESØG PÅ JOKKMOKKS MARKNAD

6. – 11. februar 2019

NB: fra Billund lufthavn

Rejse nr. C-14

Pris pr. person: 1.390 € / 10.500 kr.

Tillæg for enkeltværelse: 114 € / 850 kr.

 

INKLUDERET I PRISEN

Flybilletter t/r, inkl. skatter og afgifter

Transport iflg. program i komfortabel, røgfri bus med god plads og erfaren chauffør

Indkvartering i delt dobbeltværelse m. morgenmad – privat bad/toilet

Middag, alle dage.

NB: Frokost 1 dag, ellers på egen hånd.

Nævnte udflugter og besøg (undtagen på Dag 4, i Luleå)

Praktisk/teknisk/kontaktperson fra Danmark på hele turen

Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden

 

IKKE INKLUDERET I PRISEN

Drikkevarer ved måltider

Drikkepenge

Øvrige måltider

* Der tages forbehold for større uventede prisændringer og for ændringer af skatte- og afgiftsforhold. Der regnes med omkring 22-25 deltagere.

 

Tilmeldingsfrist og tilmelding:

1. november 2019 til anke.spoorendonk@ssw.de

Vores rejser

+45 2962 8077

 
icon AKTUELT

Foredrag kalender

Vore rejseledere er også gode foredragsholdere. Dygtige og erfarne folk. Vil du vide mere om Irland, Færøerne, Grønland eller Balkan, så kontakt os gerne.

Det kan være i forbindelse med planlægningen af en rejse eller blot som et spændende indslag i jeres foredragsprogram

Vil du vide mere om Island, så se her

Flere 2019-rejser

I 2019 udbyder vi rejser til Færøerne, Italien, Irland, Nordsverige – samernes land og måske Tunesien. Hold øje med siden...

Se også vores rejser til Island på team-island.dk

Nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca 4 gange om året med relevante oplysninger om vores destinationer og rejser samt gode tilbud.

Vil du abonnére på KulturReturs nyhedsbrev kan du klikke her.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse sammen? Vi har mange års erfaring med, at arrangere rejser til grupper – efter jeres egne ønsker. Kontakt os og hør om mulighederne...

Gennerelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her og kontakt os ved spørgsmål.

Islændinge De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

icon TEAM-ISLAND

KulturRetur A/S samarbejder med et stærkt og kompetent hold af kvinder og mænd, der på hver sin måde bidrager til vores vellykkede rejser. Det fælles for dem er, at de brænder for deres områder og kender det bedre end de fleste. Alle taler dansk, nogle med charmerende accent, andre på en måde, der afslører at de har boet i Danmark gennem nogen tid.

En dygtig rejseleder lægger en masse til en tur, som man aldrig vil kunne læse sig til. Læn dig afslappet tilbage og nyd, at de har styr på det hele, og læn dig lyttende frem i sædet, når de fortæller. Måske bliver du endda udfordret på din viden og holdning – ikke det værste…

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker og få glæde også af et godt socialt sammenhold eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til Island som vi præsenterer på www.team-island.dk.

Læs KULTURRETUR og TEAM ISLAND's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Om vore destinationer

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur's rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og forsøgt at få gennemført en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet. Men opblussen af politisk uro forhindrede gennemførelse.

I 2019 udbydes grupperejser til Færøerne, Italien, Irland, Nordsverige – samernes land og måske også Tunesien? Disse rejser bliver offentliggjort løbende, så hold øje med hjemmesiden... Alle vores rejser til Island findes på www.team-island.dk

Vores destinationer

#
Island har altid lokket med fremmedartede naturoplevelser, men det har været lidt dyrt. I dag kan man rejse let og lidt billigere, så hvorfor skulle du nu ikke…
#
Det internationale rejsemagasin, National Geographic Traveler, udnævnte i november 2007 Færøerne som det mest attraktive og mest uspolerede ø-samfund i verden –…
#
Fyldt med fantastiske landskaber præget af barskt og blidt, af grønt og blåt. Med en eventyrlig og farverig historie. Pubber med levende irsk folkemusik og sort…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.kulturretur.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked